Somogyhoz csatlakozna Balatonvilágos

2011. november 08. 17:11

Népszavazással döntenek a megyeváltásról a Veszprémhez tartozó Balatonvilágoson.

2011. november 08. 17:11

Balatonvilágos képviselő-testületének határozata szerint népszavazáson dönt a település lakossága arról, hogy a jövőben is Veszprém megyéhez tartozzon-e a község, vagy átmenjen

A testület döntése szerint 2012. január 29-én tartják meg a népszavazást. A polgármester emlékeztetett arra, hogy négy évvel ezelőtt már kezdeményezte a megyeváltást a település vezetése, ennek érdekében aláírásokat is gyűjtöttek, de végül kifutottak a határidőből. Fekete Barnabás hangsúlyozta: a megyeváltás számukra csak előnnyel járna, különösen az egészségügyi ellátás és az oktatás területén. Mint mondta, Siófokkal már összeépült a település, minden ottani intézményt könnyen és gyorsan elérnének, ha a siófoki kistérséghez tartozhatnának. A jelenlegi kistérségi központot, Balatonalmádit viszont busszal csak átszállással érik el, ráadásul ott nem is lehet minden ügyet elintézni, vagy ellátást igénybe venni, hanem tovább kell utazniuk a megyeszékhelyre, Veszprémbe.

A polgármester úgy summázta a testület álláspontját, hogy az ésszerűség és a célszerűség diktálta az elhatározást, és abban döntő tényező volt Siófok közelsége és jó intézményi ellátottsága. A polgármester rámutatott: a korábbi megyeváltó kezdeményezésükkor befogadó nyilatkozatot adott Somogy megye közgyűlése és a siófoki kistérség is. Szerinte ezt jövőre is megkapják, ha a világosiak a megyeváltás mellett döntenek január 29-én. A polgármester véleménye szerint megyeváltó hangulat van a községben.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. november 09. 08:59
"Somogyhoz csatlakozna Balatonvilágos" Naná! Mindenki európához szeretne tartozni! :)
56október
2011. november 08. 18:54
Kedves barátaim, csekély vigasz ez. Valami ilyesmit Trianon idején kellett volna kitriblizni....
Honfi-fi
2011. november 08. 18:26
Azért a siófoki kórházért én nem kűzdenék ennyire. Elég rossz híre volt régebben, és ha csak azt veszem, hogy az utóbbi évtizedekben, csak romlott az eü.-rendszerek és intézményeik általános színvonala, akkor bazi rossz lehet odakerülni.
morfondír
2011. november 08. 18:25
Nagyon helyes! Bár inkább Badacsonynak örülnék jobban. Meg Csopaknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!