E&Y: A régió vállalatai a stabilitásra koncentrálnak

2011. december 18. 10:16

Magyarországon és a régióban még a vállalatok stabilitásának megőrzése a leggyakoribb cél (54 százalékuk erre koncentrál) és a válaszadók 16 százaléka úgy gondolja, hogy továbbra is a túlélésért küzd – derül ki az Ernst & Young (E&Y) legutóbbi felméréséből.

2011. december 18. 10:16

A magyar cégvezetők óvatosabbak a gazdaság alakulását és a finanszírozási lehetőségeket illetően, mint külföldi kollégái, 78 százalékuk továbbra sem számít gazdasági növekedésre – derül ki az Ernst & Young (E&Y) legutóbbi felméréséből. A világgazdasággal kapcsolatban azonban a magyar cégvezetők sokkal derűsebben látják a jövőt, mint a nemzetközi átlag.

„A közeljövőben azok lesznek képesek kiaknázni a kínálkozó lehetőségeket, akik olyan szintű vállalati rugalmassággal rendelkeznek, amelynek segítségével alkalmazkodni és azonnal reagálni tudnak a piaci változásokra” mondta Dezse Margaret, az Ernst & Young tranzakciós tanácsadási szolgáltatásainak vezető partnere. A tőkebizalmi barométer rámutat: a vállalatok életében a stratégiai döntéshozatal központi eleme kell, hogy legyen az alapos tőketervezés. A globális tendenciákhoz hasonlóan a hazai vállalkozások az elmúlt években igyekeztek csökkenteni mérlegükben a pénzügyi kockázatokat, és hatékonysági intézkedéseket foganatosítottak, javították tőkestruktúrájukat olvasható a E&Y dokumentumában.

A dokumentum szerint a következő évre vonatkozó vállalati célokat illetően a globális felmérésben már biztatóak az eredmények, a válaszadók fele újra a növekedésre kíván koncentrálni. Magyarországon és a régióban még a vállalatok stabilitásának megőrzése a leggyakoribb cél (54 százalékuk erre koncentrál) és a válaszadók 16 százaléka úgy gondolja, hogy továbbra is a túlélésért küzd.

Az Ernst & Young tőkebizalmi barométere a világ különböző ipari ágazataiban működő nagyvállalatok több mint 1.000 vezetője körében végzett felmérés. A barométer célja felmérni a gazdasági kilátásokkal kapcsolatos vállalati bizalom fokát, megérteni a vállalatvezetőségek prioritásait az elkövetkező 12 hónapot illetően, és azonosítani a megjelenő tőkekezelési gyakorlatokat.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2011. december 18. 10:53
Mikozben a legtobben azzal vannak elfoglalva, hogy napi politikai csataikat vivjak a jol megosztott nemzett tagjakent az igazan erdekes tortenesek elkerulik a tisztelt publikum figyelmet. Merkelnek elege van a Sarkozy-bol es tett egy kort Cameronnal. German Chancellor Angela Merkel told David Cameron she wants to resist Mr Sarkozy’s grandiose plans to redraw EU rules and undermine Britain’s interests in the EU single market. vagyis nagyjabol, hogy A Merkel ellen akar allni Sarkozy nagyszeru terveinek, amelyben ujra akarja tervezni az EU-s szabalyokat es alaasni az angol erdekeket. Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2075331/French-felled-triple-whammy-Now-Sarkozy-whos-limb-UK-banks-pull-funds-Germans-Cameron-CLEGG-attacks-PM.html#ixzz1gsVyvzuE Ez a fontos kerdes, mert valoban a sorsunk fugg tole.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!