Sukoró-ügy: Blum fellebbezett

2012. január 21. 10:49

Az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését, illetve a döntés megváltoztatását kéri a Fővárosi Ítélőtáblától a sukorói telekcserével kapcsolatosan fellebbezésében Joav Blum, értesült a Magyar Nemzet. Az izraeli–magyar állampolgárságú alperes szerint nem volt törvénysértő a telekcsere, így az nem is semmis.

2012. január 21. 10:49

Megérkezett a Székesfehérvári Törvényszékre Joav Blum fellebbezése a sukorói telekcsere ügyében, értesült a Magyar Nemzet. Az izraeli–magyar állampolgárságú alperes az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és a döntés megváltoztatását kéri a Fővárosi Ítélőtáblától. Blum szerint sem formai, sem tartalmi szempontból nem elfogadható az elsőfokú ítélet. Egyebek mellett kifogásolja, hogy a Fejér Megyei Bíróság (január óta Székesfehérvári Törvényszék) nem szüntette meg a pert, pedig ügyvédjei útján Blum az utolsó tárgyaláson bejelentette, hogy eláll a csereszerződéstől.

 
Blum fellebbezésében arra hivatkozik, hogy szerinte jogszerű volt a pilisi és az albertirsai gyümölcsösök cseréje a sukorói állami tulajdonú ingatlanra. Úgy véli ugyanis, hogy a turisztikai célú beruházás, a kaszinóépítés ugyanúgy közérdekű, jogszerű cél, mint az útépítés. Blum azt szeretné, ha a másodfokú bíróság hatályon kívül helyezné az ítéletet, illetve megváltoztatná azt, mert szerinte nem volt törvénysértő a telekcsere, így semmisnek sem tekinthető.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Panzergeneral
2012. január 21. 14:49
Majdnem egy like-ot nyomtam, mert úgy olvastam, hogy Blumnak befellegzett.
Rózsaszín Párduc
2012. január 21. 13:01
Mi az, hogy a kaszinóépítés közérdekű, és jogszerű cél??? Mert adna munkahelyet néhány külföldi, akár 6 nyelven beszélő prostituáltnak??? Meg kéne neki a környékről néhány magyar takarítónő, netto 30 ezerért, akiket majd aztán három havonta kirúg. /mert ez jelentené számára a munkahelyteremtést/. Szerintem Blum csináljon kaszinót otthon, a saját lakásában, vagy Jeruzsálem bűzében, a 45 fokos kánikulában. Mert ugye ők annyira toleránsak, és annyira szeretnek minket. Hogy mennyire szeretnek minket, mellékelek egy magyarországi" útleírást", érdemes elolvasni annak , akit érdekel./ Előtte, ha szeretnéd elolvasni, végy be egy enyhe nyugtatót, vagy kérd ki a kezelőorvosod, gyógyszerészed tanácsát./ http://files.meetup.com/80619/Kis%20nemzethat%E1roz%F3%20k%F6nyvek%20-%20Mi%E9rt%20nem%20b%EDrj%E1k%20a%20magyarokat.pdf
imres
2012. január 21. 12:49
Jogában áll fellebbezni. Mondjuk eléggé húzós egy magánberuházást közérdekű célként értelmezni, de ehhez is joga van. :) A bíróság majd dönt. Reményeim szerint az ítélet valami hasonló lesz, mint elsőfokon.
bogo
2012. január 21. 12:42
Menjen ez a Blum fenébe, vagy a közelkeletre valahova..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!