Közkegyelmet adna a Fidesz-KDNP

2012. február 17. 14:06

A javaslat elfogadásával az Országgyűlés közkegyelmet adna azoknak, akik ellen az LMP által meghirdetett tavaly december 23-i, az Országház épülete körüli demonstrációban való részvételük miatt büntetőeljárás indult.

2012. február 17. 14:06

Fideszes és KDNP-s képviselők indítványaként került az Országgyűlés elé pénteken az a törvényjavaslat, amelynek elfogadásával az Országgyűlés közkegyelmet adna azoknak, akik ellen az LMP által meghirdetett tavaly december 23-i, az Országház épülete körüli demonstrációban való részvételük miatt büntetőeljárás indult.

Az előterjesztők a javaslat indoklásában azt írják: az Országgyűlés méltányosnak tartja, hogy az egyes sarkalatos törvények elfogadása ellen maguk leláncolásával demonstráló, és emiatt büntetőeljárás hatálya alá került személyekkel szemben közkegyelmet gyakoroljon a törvényhozás.

Az alaptörvény elfogadását ugyanis olyan kiemelkedő történelmi eseménynek tekinti a Ház, amely indokolja „az alaptörvényből fakadó jogosultságok gyakorlása ellen” még a személyi szabadság megsértése bűntettével, vagy szabálysértés elkövetésével tüntető személyekkel szemben is e méltányosságot – olvasható a javaslat indoklásában.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rogananti
2012. február 17. 15:21
Azért a tompit se felejtsétek ki, nagyon ráér írogatni, ráadásul sajátos unpolgári stílusban.
4ttil4
2012. február 17. 14:56
Ez jó húzás,mert így nem tudnak piccsogni,h üldözik őket.
HSL
2012. február 17. 14:55
bilincsbe a naribolsikat
Gombóc XVI. Artúr
2012. február 17. 14:52
Bizony, a Fidesz is belátta, hogy nem állna meg a vád. Így próbálják menteni ami még menthető...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!