Orbán Németországban: Megértést és barátokat találunk

2012. február 24. 14:39

A miniszterelnök Wiesbadenben azt mondta: joggal remélhető, hogy az új magyar gazdaságpolitika és alkotmányos berendezkedés kiállja az idők próbáját. Orbán Viktor Hessen tartomány kereszténydemokrata miniszterelnökével tárgyalt, a Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív német lap vezetőivel találkozott, délután pedig előadást tartott a német kereskedelmi és iparkamara frankfurti székházában. Orbán Viktor szerint Európa legerősebb reformpolitikáját hozta el a 2010-es választások óta eltelt időszak Magyarországon.

2012. február 24. 14:39

Orbán Viktor szerint az elmúlt másfél évben megalkotott 365 törvénnyel, valamint az új alaptörvénnyel Magyarország megtalálta a jövőbe vezető biztos utat, és joggal remélhető, hogy az új magyar gazdaságpolitika és alkotmányos berendezkedés kiállja az idők próbáját. Orbán Viktor azt emelte ki, hogy Hessen tartomány különösen fontos Magyarországnak, mert „itt mindig megértést és barátokat találunk”, és a német-magyar gazdasági kapcsolatoknak is egy tekintélyes része éppen ezzel a német tartománnyal áll fenn. A megbeszélésen Orbán bátorította a német befektetőket, hogy jöjjenek Magyarországra, és fűzzék még szorosabbra az együttműködést.

A kormányfő ezt pénteken mondta a németországi Wiesbadenben, miután tárgyalt Hessen tartomány kereszténydemokrata miniszterelnökével. A közös sajtótájékoztatón Volker Bouffier hangsúlyozta: a megbeszélésen egyetértettek Orbán Viktorral abban, hogy minden ország maga határozza meg szabályait. Szóba kerültek azok a kérdések is, amelyek Németországban nagy figyelmet kaptak, így például az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárások témái, a magyar jegybanki függetlenség és igazságszolgáltatás. A hesseni miniszterelnök egyúttal elismerését fejezte ki a magyar EU-elnökségnek a romastratégia elfogadásáért. A magyar médiaszabályozást firtató újságírói kérdésre Volker Bouffier azt felelte, megvitatták ezt a témát is, és a magyar kormányfő válasza meggyőzte őt.

Az egynapos németországi látogatáson tartózkodó Orbán Viktor – akit mások mellett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kísért el útjára – délelőtt a Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív német lap vezetőivel is találkozott.

Frissítés: A miniszterelnök a német kereskedelmi és iparkamara frankfurti székházában tartott péntek délutáni előadásában azt mondta: Magyarország alapjai stabilak, az adósság csökken, a költségvetés pedig kontroll alatt van. Megerősítette, hogy a kormány 2013-ban is tartani tudja a 3 százalék alatti hiányszintet. Orbán Viktor szerint Európa legerősebb reformpolitikáját hozta el a 2010-es választások óta eltelt időszak Magyarországon. „Aki vékony jégen fut, annak a gyorsaság jelenti a biztonságot. Vékony jégen futottam, örömmel jelentem, átértem a túlsó partra” – fogalmazott a kormányfő a Magyarországon végbement változtatások gyorsaságával kapcsolatban. Beszédében kitért arra is, hogy Magyarországnak ma két dologra van szüksége: egy pénzügyi védőhálóra és termelő beruházásokra.

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tutturuttu
2012. február 26. 10:28
Lucskosorruak! Köhögjetek harákoljatok,mi más maradt nektek ,agynélkülieknek,mert csak személyeskedni tudtok! Orbán kétharmaddal használt agya minden téren, szektorban, ágazatban tevőlegesen befuccsol. Mondásairól meg ne is beszéljünk, mert ahogy a garatrezgés megszűnt, még elemezni sem érdemes, mert mire helyreteszi az ember értelmezési szempontból, a lényeg már nem is érvényes. Sorvadó jobbkezével jól egymásra találtak. Nyolc és plusz lassan két és állt rendelkezésükre, hogy foglalkoztatási stratégiát dolgozzanak ki. Mégis csak a napi ötletelés a gyakorlatuk. Az emberi élet rövid ezért élet elleni merénylet, hogy egy évtizedig a Fidesz csak árt nemzetének ellenzékben és hatalmon egyaránt. Ellenzékben gátolja a regnálókat, hatalmon meg megy a töketlenkedő ártalmas kormányzás.
peninsulavaldes
2012. február 25. 14:11
Úgy látszik, hogy a magas kultúra keze ide is betette a lábát...ó, egek!
sasadi
2012. február 25. 12:03
Újra meghirdették a ballibancs bögreversenyt! Ennyi tartalom nélküli gyalázkodást már rég láttam.
tutturuttu
2012. február 25. 11:18
Amúgy meg egyre inkább az a vélemény alakul ki bennem, az IMF köcsönnel kapcsolatban, hogy valójában nem is akarják igénybevenni, a védőhálót jelenti az, hogy lebegtetik, hogy tárgyalunk, megírjuk, beadjuk a kormány véleményét az 1 hónapos határidő utolsó napján, és várjuk a reflexiót.. A befektetők, meg hátha csökkentik a hozam elvárásaikat. Vagyis időhúzás, időhúzás, aztán majd lesz valami. Ha azonnal, kapásból fölvették volna, majd az lenne a választási szlogen, hogy Orbán emelte föl az államadósságot 100 % -ra ! ami nem vezi ki jól magát a választók szemében..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!