Vita Magyarországról a State Departmentben

2012. február 08. 17:57

Éles vita zajlott az amerikai külügyben a magyar kormánnyal szembeni fellépésről. Charles Gati és Thomas Melia keményebb fellépést szorgalmazott, más diplomaták a Fidesz atlantizmusával, a magyarországi jogállamisággal és a Jobbik-veszéllyel érveltek.

2012. február 08. 17:57
mandiner .

A Mandiner több diplomáciai forrásból megerősített értesülései szerint február 2-án magas szinten foglalkoztak Magyarország helyzetével az amerikai külügyminisztériumban, a State Departmentben. A washingtoni megbeszélésen egyesek, így Charles Gati politológus és Thomas Melia helyettes államtitkár keményebb amerikai fellépést, további szigorú kritikák megforgalmazását sürgették a magyar kormánnyal szemben. Kritika érte az Egyesült Államok budapesti képviseletének túlságosan elnéző magatartását is. 

Több magas rangú, korábban Magyarországon szolgálatot teljesítő diplomata azonban ellenvéleményének adott hangot, szerintük az Egyesült Államoknak nem szabad túlmennie az Európai Bizottság által megfogalmazott kritikákon, mert az árthat a két ország kapcsolatainak. Érveik szerint a Fidesz alapvetően atlantista párt, Magyarországon jogállam van, ráadásul jelenleg a radikális Jobbik a Fidesz legvalószínűbb ellenzéki alternatívája. 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2012. február 09. 12:01
Ez a Zákonyi egy ügyes gyerek. Jó cikk a témában: http://www.hirado.hu/Hirek/2012/02/09/09/Zart_ajtok_Washingtonban_ezert_nem_volt_ott_a.aspx
SoukySanjay
2012. február 09. 09:07
Szerintem a bajnai megdugta a klintonnét és a két numera között bajnai elsírta,hogy Magyarországon Fidesz és Jobbik hatalom van,amit nehéz lesz megdönteni,így,hát kért egy kis segítséget.
tarackos
2012. február 09. 08:35
Ebből nem sok minden derül ki. Annyi igen, hogy a mandis srácoknak már diplomáciai forrásaik is vannak egészen a gringó külügyig. Meg az, hogy senki sem cáfolta a főnevelő és baromfi udvara egy kommer proli maffia...
Szittya
2012. február 09. 08:13
Winston Smith egy provokátor, jól mondja georgie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!