A támadások miatt lépett vissza Bozsik Yvette

2012. március 21. 13:57

Az őt ért személyes és szakmai támadások, valamint nevének és eddig elért eredményeinek besározása miatt nem vállalja Bozsik Yvette a Trafó vezetését.

2012. március 21. 13:57

Bozsik Yvette július 1-jén vette volna át a Trafó Kortárs Művészetek Háza vezetését, azonban időközben Tarlós István főpolgármestert arról tájékoztatta, hogy nem kívánja betölteni a munkakört. A Bozsik Yvette Alapítvány  közleményében az áll, hogy Bozsik Yvette-nek nem áll módjában elfogadni a Trafó ügyvezetői posztját. Mint írták, „az érdemes és Kossuth-díjas művész szerint pályázatának beadása pillanatától kezdődően az őt érő személyes és szakmai támadások, nevének és eddig elért eredményeinek lejáratása és besározása a rá váró munka ellehetetlenüléséhez vezetett, a hazai és a nemzetközi művészeti közvélemény félretájékoztatása, személye ellen hangolása pedig méltatlan helyzetet állított elő”.

Kitértek a február közepén tartott Trafó - Hálózatba kötve konferenciára is, amelynek szervezői és felszólalói a minimálisan elvárható bizalom helyett mindent megtettek annak érdekében, hogy bizonygassák vezetői alkalmatlanságát, és ezzel a Trafó megszüntetését vizionálják. A táncművész szerint bírálói „a független civilek álarcában” támadták, miközben a pályázaton vesztes előző vezető támogatói között volt olvasható néhányuk neve, és többen munkakapcsolatban álltak a Trafóval. Bozsik Yvette mélységes sajnálatát fejezi ki mindazon együttesek és alkotók felé, akik bizalmukkal támogatták, és azon művészek felé is, akik reménykedtek egy nyitottabb, sokszínűbb, együttműködőbb Trafó létrehozásában.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Greffiti
2012. március 21. 19:34
Amig meg nem szabadítjuk a kultúrát és a médiát az szdsz maradványoktól, addig ez lesz. Sajnos a fidesz semmit nem tesz ellenük, sőt. 2002-ben is ebbe buktak bele.
tevevanegypupu
2012. március 21. 18:33
http://www.hirado.hu/Hirek/2012/03/21/17/LMP_szakmai_alapon_dontson_a_fovaros_a_Trafo.aspx Az szdsz utodpartja "koveteli"..(:
cutcopy
2012. március 21. 17:51
"..személyes és szakmai támadások, nevének és eddig elért eredményeinek lejáratása és besározása..a hazai és a nemzetközi..közvélemény félretájékoztatása, személye ellen hangolása.." Ezt csinálják az országgal is, de az ország szerencsére nem védtelen nő..
gatya
2012. március 21. 15:59
Itt az ideje elovenni Csurka Istvan ide vonatkozo cikket: http://mandiner.hu/cikk/20111024_csurka_istvan_ascher_cafe Teljes terjedelemben itt: http://szinhaz.hu/szinhazi-hirek/42636-csurka-istvan-ascher-cafe-cimmel-irt A termeszettudomanyokbban az elmeleteket kiserleti/tapasztalati tenyekkel igazoljak. Ha ezek eleg sulyosak, akkor igaznak tekintik oket, meg akkor is ha meglepoek. Csurka Istvan teziseit nap, mint nap igazolja a tapasztalat, sokan megsem fogadjak el. Kulonos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!