Alkalmi kiadvány a magyar sajtó napjára

2012. március 08. 10:24

Márczius Tizenötödike címmel alkalmi kiadványt jelentet meg a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. A nemzeti kiútkeresés tizenkét oldala alcímű lap várhatóan az Élet és Irodalom és a Népszava mellékleteként lesz kapható.

2012. március 08. 10:24

Alkalmi kiadványt jelentet meg Márczius Tizenötödike címmel a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), együttműködésben a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségével (PHDSZSZ). A várhatóan az Élet és Irodalom és a Népszava mellékleteként megjelenő újság a magyar sajtó napja alkalmából, A nemzeti kiútkeresés tizenkét oldala alcímmel olvasható.

A napilap formátumú lapban harminckét szerző írása olvasható, első oldalán Lengyel László Dunánál című cikke, valamint az újságíró szövetség elnökségének írása. Külpolitikai témájú írást közöl többek között Balázs Péter volt uniós biztos, alkotmányossági kérdésben Majtényi László foglal állást, míg a politikai kultúrát Kéri László elemzi cikkében. Az Enyedi Nagy Mihály által szerkesztett lapban írást közöl a Mérték Médiaelemző Műhely, a bíróságok helyzetéről Fleck Zoltán ír, míg a szegények helyzetét Ferge Zsuzsa elemzi.

A kiadvány megjelenik az alkotmanyozonemzetgyules.hu internetes oldalon is, ahol – a MÚOSZ holnapján közölt információk szerint – a laphoz kapcsolódó más tartalmakat is talál az olvasó. Ezek között szerepel az 1989 tavaszán megjelent Marczius Tizenötödike című kiadvány, valamint néhány most született, de a nyomtatott kiadványban nem olvasható szöveg: így Sz. Bíró Zoltán energia- és Raskó György agrárpolitikai tárgyú írása, valamint Lukács Andrásnak a hazai közlekedési viszonyokat elemző, vagy Varga Lászlónak az érdekegyeztetés jövőjéről szóló tanulmánya.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!