Nem kérte az LMP, mégis közkegyelmet kapott

2012. március 05. 18:34

226 igen, 40 nem és 3 tartózkodás mellett a parlament hétfőn közkegyelmet adott mindenkinek, aki ellen eljárás indult a december 23-i parlament előtti demonstráció miatt. Az LMP szerint a kormány önmagának és a rendőrségnek adott közkegyelmet.

2012. március 05. 18:34

Az országgyűlés hétfőn 226 igen szavazattal, 40 nem ellenében és 3 tartózkodás mellett fogadta el a nyolc kormánypárti politikus - köztük Lázár János és Harrach Péter frakcióvezető - által kezdeményezett indítványt, mely szerint nem indítható, illetve nem folytatható büntetőeljárás azok ellen, akik 2011. december 23-án a Parlament bejáratainál az aznapra tervezett szavazások elleni tiltakozásul leláncolták magukat. A kezdeményezést a december 23-i megmozdulást szervező LMP, valamint az ahhoz később csatlakozó Demokratikus Koalíció és MSZP is visszautasította, nem is vettek részt a szavazáson.

Az LMP frakcióvezetője, Jávor Benedek sajtótájékoztatóján elmondta, szerinte a kormánypárti képviselők így akarják elkerülni, hogy az eljárásokat vagy bűncselekmény hiányában szüntessék meg, vagy a bíróság előtt bukjanak meg a vádak. Hangsúlyozta, hogy akciójuk során kimondták, vállalják annak összes jogi következményét, áll a távirati iroda tudósításában.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. március 06. 08:33
Qrva jó! Nem követtek el semmit, tehát közkegyelmet gyakorol a (fel)csutka. Érdekes lenne tudni, hogy a bizonyítottan köztörvényes bűnnek számító kordonbontás elévült-e már. Vagy csak elfelejtette az ügyészség perbe fogni az elkövetőket....
trespass
2012. március 06. 08:06
Nekem erről a most megtért ember kényszeres jótevése a vak emberrel jut eszembe, mikor áll a vak a sarkon és hiába tiltakozik, átvezeti az úton: "jót cselekszem, ha beledöglesz is!"
Felebarát
2012. március 06. 06:39
Kövérben felsejlett a múlt, és könnyes szemmel visszagondolva, mikor még ők is liberálisok voltak, elengedték őket :D beszép...
radical
2012. március 05. 23:40
Erre mi szükség volt idióta fidesz? Ahelyett hogy inkább minden lehetőséget megragadnának hogy gyurcsányt börtönbe zárják helyette közkegyelmet adnak neki! Ez a nagy elszámoltatás? Itt egyes egyedűl csak a Jobbik akar igazi elszámoltatást! Ébresztő fideszesek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!