Részben hatályon kívül helyezték a Médiatanács határozatát

2012. március 14. 12:45

A nyertes pályázat alaki hibája miatt részben hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla szerdán az NMHH határozatát, amellyel a testület az Autórádió Műsorszolgáltató Kft.-t nyilvánította a budapesti 95,3 MHz-es frekvencia nyertesének. A pert a pályázat egyik vesztese, a Klubrádió indította.

2012. március 14. 12:45

A nyertes pályázat alaki hibája miatt részben hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla szerdán a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának azt a határozatát, amellyel a testület az Autórádió Műsorszolgáltató Kft.-t nyilvánította a budapesti 95,3 MHz-es frekvencia nyertesének. Az ítélőtábla a hatályon kívül helyezett részben új eljárásra kötelezte a médiatanácsot. A döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs. A pert a pályázat egyik vesztese, a Klubrádió indította.

A bíróság közigazgatási eljárásban megállapította, hogy az Autórádió pályázata nem felelt meg a formai követelményeknek, mert az nem volt a pályázati kiírás formai követelményeinek megfelelően aláírva. A médiatanácsnak a pályáztatást nem kell megismételnie, de új határozathozatala során az érvénytelenséget vizsgálnia kell, és új döntést kell hoznia a nyertest illetően. A pályázati pontozás értelmében az Autórádió 66, míg a második legmagasabb pontszámot elért Klubrádió 65 pontot kapott a lehetséges 71-ből.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. március 14. 13:57
Alaki hiba miatt? Ez mondjuk elég ciki még egy ügyvédbojtárnak is nemhogy egy ilyen kíválló testületnek mint az MT...
smogger
2012. március 14. 13:53
A Fidesz ismét bizonyítja mennyire impotens, és mennyire híján van a szakembereknek.Nem elég a betonozás,jó tervezés is kellene.
balint60
2012. március 14. 13:52
Azért sokat elárul az új szuper-hatáskörű médiahatóságról, hogy mindkét Klub-rádióval kapcsolatban hozott határozatukat elmeszelte a bíróság (a 92,9 frekire szólót még csak első fokon). Ráadásul ilyen szégyenletesen;nem akadt a sok csúcs-szakértő között legalább egy ember, aki felismerte volna ezt az elemi alaki hibát? Ez olyan orbitális mulasztás, amit józan ésszel fel sem lehet fogni.
kispufi
2012. március 14. 13:51
no de most akkor diktatúra van, vagy nincs diktatúra? teljesen összezavarodtam ideológiailag. és a szabad európa rádióról akkor még nem is beszéltünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!