Több mint 800 millióért épül a kormány-brand

2012. március 10. 13:38

A kormányhoz köthető brandek kiépítése, a bulvársajtó tudatos használata, a kormány „erős, jól működő, nemzeti érdekeket képviselő” munkájának kommunikálása lesz a feladata az I.M.G. Kft.-nek, amellyel a Miniszterelnökség bruttó 800 millió forint keretösszegű szerződést kötött.

2012. március 10. 13:38

Bruttó 800 millió forint keretösszegű szerződést kötött a Miniszterelnökség az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel médiastratégia-alkotási, médiatervezési és vásárlási, reklámügynökségi, telemarketing és online kommunikációs feladatok elvégzésére. A kormányzati portálon nyilvánosságra hozott – hirdetmény közzétételével indított, tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményeként létrejött – kontraktus az áfával együtt 800.100.000 forint keretösszeg teljes felhasználásáig, de legfeljebb az aláírástól számított egy évig hatályos azzal, hogy az utolsó pénzügyi teljesítésre 2013. június 30-ig kerülhet sor.

A cég eseti megrendelések alapján dolgozik, feladata a Miniszterelnökség integrált kommunikációs kampányaihoz kapcsolódó stratégiai tervezési, tanácsadási, kreatív tervezési, médiavásárlási és -gyártási, szervezési, produkciós, valamint telemarketing feladatok ellátása. Az I.M.G. dolgozhat ki média- és márkakommunikációs stratégiát, tervezhet médiakampányokat, részt vehet rádióreklámok és reklámfilmek elkészítésében. Utóbbi kapcsán a keretszerződéshez kapcsolódó műszaki leírásban az olvasható: a Miniszterelnökség arra törekszik, hogy a társadalmi célúság követelményeinek megfelelő, kis költségvetésű reklámfilmeket tegyen közzé. Az I.M.G. a dokumentáció alapján call centeren keresztüli kutatásokat és automata hívásokat is lebonyolít majd a Miniszterelnökség részére.

A dokumentum szerint a kormányzati kommunikáció alapvető célja, hogy bemutassa: a kormány összefüggő döntések sorozatával tudatosan építi az erős, jól működő, nemzeti érdekeket képviselni és érvényesíteni képes Magyarországot. A gazdaság talpra állítása, valamint a jó és erős állam megteremtése elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a nemzeti együttműködés rendszere hosszú távon is szilárd és működőképes kormányzati bázis maradjon – írják a kommunikációs stratégiai irányról szóló részben. E szerint az emberek többsége támogatja a kormány munkáját és elégedett annak intézkedéseivel, azonban ahhoz, hogy „ez a hallhatólagos támogatás tevőleges összefogássá váljon, egy új, átfogó meggyőződés megalapozása szükséges”.

Az anyag fontos feladatként jelöli meg, hogy meghatározott intézkedések köré brandeket építsenek fel, amelyeket az emberek egyértelműen a kormányhoz kötnek. Már megalapozott brandként beszél a leírás a „Versenyképes Magyarország” és a „Jó állam” brandekről, a felépítésre várók között említi a „Működőképes egészségügy”, a „Kulturális állam”, a „Zöld állam” és a „Lehetőség” brandeket.

A következő időszak kiemelt feladatának nevezik a bulvársajtó tudatos használatát és azt, hogy lehetőséget adjanak a visszacsatolásra, a kétirányú kommunikációra. A szóhasználat kapcsán a Miniszterelnökség megjegyzi, a kormány arculatát erősítendő továbbra is használni kell „a már bejáratott, jobboldalhoz kötődő olyan kifejezéseket, mint a nemzet, haza, erkölcs, felelősség, józan ész”.

A tárgyalásos eljárás ajánlattételi szakaszában ügynökségi mintafeladatot írtak ki, amelynek kidolgozása a közbeszerzési eljárásban való részvétel egyik alapfeltétele volt. Témája a „Nemzeti Konzultáció a közbiztonságról” volt, a kampány fiktív költségvetését 50 millió forintban jelölték meg.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sóhivatalnok
2012. március 11. 18:28
Ki az a Tétényi Éva?
sóhivatalnok
2012. március 11. 18:27
Ajánlanék még egy brand-et, ezen már nem is kell sokat reszelni, nagyjából készen van: "mi is elk@rjuk!"
Feyszáll
2012. március 11. 01:19
Ebbe nem válogatták be Tétényi Évát, ez fáj nektek, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!