Hatalmas veszteségek az Est Mediánál

2012. április 10. 09:21

Közzétette a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó eredményeit az Est Media. A főbb sorokon jelentős teljesítményromlás mutatkozik, ami a részvényesek cég iránti bizalmát is jelentősen mérsékli.

2012. április 10. 09:21

Közölte tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó eredményszámait az Est Media: a társaság árbevétele a negyedik negyedévben a 400 millió forintot sem érte el, ami igen jelentős csökkenést jelent a megelőző év azonos időszakához képest, amikor a cég 1,3 milliárd forintos bevételt realizált. A Portfolio.hu által közölt gyorsjelentés a visszaesés okaként megemlíti az EMGPrint üzletág Custom Publishing szegmensének csökkenő bevételét, az EMGIndoor és az EMGOnline alulteljesítését, valamint a szervezeti átalakulások következtében a személyzet meggyengülését.

A portál arra is kitér, hogy az EBITDA soron is jelentős romlás látszik a bázisidőszakhoz képest: a tavalyi 32 millió forintos nyereség helyett most 200 milliós veszteség keletkezett. A visszaesés hátterében főként a szervezetátalakítást szolgáló intézkedések állhatnak – írják. Az adózott eredmény soron 1,5 milliárd forintos veszteség képződött, ami még az egy évvel korábbi, szintén kimagaslónak számító 1,1 milliárd forintos mínuszt is alulmúlja.

A Portfolio.hu közlése szerint az Est Media részvényei az elmúlt napokban meredek esést produkáltak. A portál szerint ennek oka, hogy a befektetők nem hisznek a vállalatnál jelenleg is zajló szervezeti reorganizáció sikerességében.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!