Index: Diplomáciai ügy lett a ZP-ből

2012. április 13. 16:59

Nem tetszik a többek között a Lufthansa Systems-nek, a T-com-nak, vagy az IBM-nek is otthont adó Infopark üzemeltetőjének, hogy néhány tíz méterre az irodakomplexumtól épül az új Zöld Pardon. Az ügyben a német nagykövetség mindent megtesz azért, hogy a politika legfelsőbb szintjein is felfigyeljenek a problémára.

2012. április 13. 16:59

Az Index pénteki cikke szerint az Infopark üzemeltetőjének, az IVG Hungary Kft-nek nem tetszik, hogy az épülettől néhány tíz méterre, a Rákóczi híd budai hídfőjénél épül az új Zöld Pardon. Kay-Uwe Blandow, a cég ügyvezetőjének elmondása szerint az Infopark bérlői aggódnak a következmények miatt. Blandow szerint a szórakozóhely komoly kockázatot jelent az Infoparknak, amelynek épületeiben olyan német érdekeltségek bérelnek helyiséget, mint a T-com, vagy a Lufthansa Systems, de van itt irodája az IBM-nek, az IT Sevices Kft-nek, és még a magyar állam is bérel helyiséget az épületben.

Blandow szerint akár milliárdos veszteséget is okozhat, ha valamelyik céget elüldözné a szórakozóhely. Mint elmondta, sem a kerületi önkormányzattól, sem a ZP tulajdonosaitól nem kaptak előzetes értesítést a helyválasztásról. „Az IVG 1998-ban nagy rizikót vállalt magyarországi befektetésével, most hogy minden készen van, egy ilyen mélyütés nagyon rosszul esik” – fogalmazott az IVG Hungary vezetője az Indexnek. Blandow furcsállja, hogy miközben Orbán Viktor Németországban igyekszik megnyerni a cégek jóindulatát, és új befektetésekre ösztönözni őket, a már itt lévő vállalkozásokat engedély nélküli szórakozóhellyel lehet veszélyeztetni. „Bízva a jogállamban megpróbáltam tárgyalásos úton rendezni az ügyet, amelyre látszólag megvolt az esély, hiszen a magas rangú döntéshozók mindegyike egyetértett azzal, hogy a helyszín nem alkalmas és a jelenlegi helyzet szerint az építkezés illegális, ezek után mégsem történt semmi, és most már egy hét sincs a nyitásig” – mondta Badlow az Indexnek. 

A portál cikke szerint a ZP-ből diplomáciai ügy is lett, mivel a német nagykövetség mindent megtesz azért, hogy a magyar politika legmagasabb szintjein is felfigyeljenek a Zöld Pardonra. Az Index cikke szerint a németek nem értik, hogy a hatóságok hogyan hunyhatnak szemet afelett, hogy egy szórakozóhely beépítsen és bekerítsen egy közparkot, és beleásson a Rákóczi hír rézsűjébe, mindezt engedélyek nélkül.

Milassin Levente, Újbuda önkormányzatának kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére megerősítette, hogy az Infopark üzemeltetője jelezte a kerületnek aggodalmait a ZP-vel kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy a kerület nem foglalhat állást az ügyben, mert érintettsége miatt korábban kérte a kormányhivataltól, hogy más kerületet jelöljenek ki a hatósági döntések meghozatalára; ez a XII. kerület lett. Közlése szerint az Infopark üzemeltetőjének megkereséseit ezért minden esetben továbbították a XII. kerületnek. Kenyhercz Kinga, a XII. kerületi önkormányzat sajtóreferense az MTI-nek azt mondta, jelenleg rendezvénytartási és építésigazgatási hatósági eljárás van folyamatban, de ezekről emiatt bővebb tájékoztatást nem tudott adni. Hozzátette: az Infopark jelezte, hogy ügyfélként részt kíván venni az eljárásban.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cili
2012. április 15. 09:57
Amíg a nem a mi házunk elé szarik a a kutya,addig liberális...Vagy nem?
OrangeOrder
2012. április 13. 21:53
Hát igen. Nincs más hátra, szegény ZP-nek vidékre kell mennie. Csepelen jó helyen lesz.
Aldo Raine hadnagy
2012. április 13. 19:25
Az este töküres irodaházakat mennyiben zavarja a ZP?
suski
2012. április 13. 19:11
Zavarják a méltóságos urakat a bennszülöttek? A büdöslábú egyetemisták? Nos, a Zörd Pardon helyett lehetne menekülttábort vagy roma lakótelepet is építeni oda, ezek a szupertoleráns európai értelemben vett toleranciabajnokok ezeket szokták szeretni. Orbánozzunk együtt ha piszkos az utca vagy sokat isznak a szomszédban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!