Indul a Wikidata-projekt: okosabb lesz mint a Wikipedia

2012. április 02. 09:02

Tudásbázis létrehozásába kezdett a Wikimedia Foundation. Az új adatbázisban, A Wikidatán gépek és emberek egyaránt olvashatnak és szerkeszthetnek majd, a különböző országokban és nyelveken terjedő változatok pedig egyenrangúak lesznek.

2012. április 02. 09:02

Tudásbázis létrehozásába kezdett a Wikimedia Foundation, a Wikipédia létrehozásáról ismert szervezet – jelentették be a berlini Semantic Tech & Business konferencián. Az új adatbázisban gépek és emberek egyaránt olvashatnak és szerkeszthetnek majd, a különböző országokban és nyelveken terjedő változatok pedig egyenrangúak lesznek. A tervek szerint a szerkesztett adatok azonnal megjelennének más nyelveken is, a keresőmotor pedig a célzott, konkrét kérdéseket is megértheti.

A Techline beszámolója szerint a Wikidata-projekt három lépésben valósul meg. Első körben – várhatóan augusztusra – valamennyi Wikipédia-bejegyzéshez elkészülhet a Wikidata-oldal, mind a 280 támogatott nyelven. A második, december határidejű etapban a szerkesztők már használhatják is a Wikidata adatokat. A harmadik fázisban automatikusan lehet majd listákat és táblázatokat létrehozni a bázis adatai alapján. Utóbbi 2013 márciusára várható.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!