Leselejtezték Gyurcsány szakdolgozatát

2012. április 07. 10:40

Gyurcsány Ferenc két szakdolgozata közül egyik sincs meg a pécsi egyetemi könyvtárakban - tudta meg a Magyar Hírlap. Míg a tanárképző szakon írt 1984-es diplomamunkát egyszerűen nem találják, az 1990-es közgazdasági témájú munkát leselejtezték, mivel az egyetem a levéltárba kerülés után csak öt évig tárolja a szakdolgozatokat.

2012. április 07. 10:40

Gyurcsány Ferenc egyik szakdolgozata sincs meg a pécsi egyetemen - írja a Magyar Hírlap. A lap szombati számában megjelent cikk szerint a korábbi miniszterelnök 1984-ben, a tanárképzőn írt szakdolgozata mellett Gyurcsány 1990-es, a közgazdasági karon írt diplomamunkája sincs meg, ugyanis azt leselejtezték.

 
A gazdasági társaságok és a tőzsde működése című záródolgozat először a levéltárba került. „Gyurcsány dolgozatát 2003-ban adta át a kar a levéltárnak, ahol ötévente selejtezik őket, így a volt miniszterelnöké sincs már meg” - mondta el az újság kérdésére Kottász Gergely sajtóreferens. A Pécsi Tudományegyetemen évente több mint hétezer diplomamunkát adnak le kötésben, így ezek hosszú évtizedeken át történő tárolása fizikai képtelenség lenne – mondta el az egyetem illetékese.
 
Gyurcsány Ferenc korábban úgy tájékoztatott, hogy szándékában áll szakdolgozatát nyilvánosságra hozni. Az exkormányfő közlése szerint mivel az utóbbi évtizedekben hatszor is költözött a dolgozatok egyelőre valahol el vannak dobozolva. Gyurcsány kijelentette: „nem fogja kezét-lábát törni”, hogy több ezer példányos könyvtárából előkerítse diplomamunkáit. 

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stigma
2012. április 10. 00:25
Az egész fórum összes topicja tele van azzal, hogy bármiféle szellemi tevékenységet igénylő témában agyilag zokni jobberek kérdezik, hogy az semmi, de mi van Gyurcsány szakdolgozatával. Jó szórakozás, hogy a több hónapra előre esedékes választ itt lehet elolvasni: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/04/09/gyurcsany_szakdolgozata
kérdés
2012. április 09. 15:50
Sokat jártam oskolába, s ezidő alatt két olyan tanárom volt, aki bizottság, és hallgatóság előtt ki merte jelenteni, nekem cvímezve, hogy az életben nem ad nekem ötöst, hiába tudom az anyagot. Indokolni egyik sem indokolta, hanem földagadt fejjel elhagyta a helyiséget. Megtehették. Én nem. Nekem állni kellett a megaláztatást. Így a mai napig nem tudom, mi az eredendő bűnöm, mi okozta az eredendő megkülönböztetést, ami aztán göngyolítve végigkísért. De annak örülök, hogy legalább eljutottunk arra a szintre, hogy nyilvánvaló volt, létezik egyfajta megkülönböztetés.
kjkj945
2012. április 09. 15:36
http://www.youtube.com/watch?v=D7t_pgmSsdE ezek a kicsik szebbek
tomtyi
2012. április 09. 15:03
"Leselejtezték Gyurcsány szakdolgozatát">Csoda? Ezzel én sem dicsekednék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!