Megkaphatná a Miniszterelnökség a lakcímeket

2012. április 20. 16:25

Egy fideszes javaslat lehetővé tenné a Miniszterelnökségnek, hogy az állampolgárok tájékoztatásához és véleményének megismeréséhez neveket és lakcímeket kérhessen ki a vonatkozó nyilvántartásból. Az indok: a kormányzati intézkedések során szükségessé válhat a polgárok tájékoztatása vagy véleményének, álláspontjának megismerése.

2012. április 20. 16:25

Koszorús László, fideszes képviselő törvénymódosító javaslata lehetővé tenné, hogy a kormány által meghatározott ügyekben a Miniszterelnökség az emberek személyre szóló tájékoztatása, valamint álláspontjának megkérdezése céljából neveket és lakcímadatokat kérhetne ki a nyilvántartásból. Az adatkérés során kiválasztási szempont lehetne az emberek neme, születési helye és ideje, lakcíme, családi állapota és házasságkötése vagy bejegyzett élettársi kapcsolata létesítésének helye.

A Miniszterelnökség kérésének teljesítését abban az esetben kellene megtagadnia a nyilvántartónak, ha az adatok kiadását az állampolgár letiltotta – kivéve, ha az adat kiszolgáltatására eseti engedélyt adott –, ha a kérelmező az adat felhasználásának célját, illetve jogalapját nem vagy nem megfelelően igazolta, továbbá ha az újszülött adatainak nyilvántartásba vételét követően még nem telt el kilencven nap. A Miniszterelnökség az átvett adatokat – eltérő rendelkezés hiányában – az átvételtől számított kilencven napig kezelhetné.

A fideszes képviselő előterjesztését azzal magyarázta, hogy a kormányzati intézkedések során szükségessé válhat a polgárok tájékoztatása vagy véleményének, álláspontjának megismerése.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Németh György
2012. április 22. 08:03
Eddig is minden adat hozzáférhető volt, amúgy meg nincs titkunk...
krisztoforo48
2012. április 21. 19:32
Nem kellene a nem tetsző véleményeket törölni a fidesz.hu-ról és mindjárt hitelesebb lenne a kép!
HSL
2012. április 21. 14:14
tényleg, megkérdezték a népet a naribolsik, hogy kit akarnának államfőnek? na, ennyit ér ez az ügy is orbány = gyurcsány
nyúzott
2012. április 21. 12:36
Na akkor a következő javaslatom lenne : Ne a lakcímemre legyetek kíváncsiak!! Ha valóban a zemberek véleménye érdekel, olvassátok pl. a Mandineren (vagy bármely másik oldalon lévő) kommenteket! Innnen (is) meglehet tudni az aktuális kormány által hozott dilettáns, népnyúzó törvényekről a véleményeket. Arról pedig, hogy érdekel az emberek véleménye, inkább ne is beszéljünk....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!