Hivatalba lép Áder

2012. május 10. 07:49

Áder János megválasztott köztársasági elnök csütörtökön foglalja el államfői hivatalát a Sándor-palotában.

2012. május 10. 07:49

A beiktatási ünnepségre meghívót kaptak a jelenlegi és volt közjogi méltóságok, továbbá valamennyi országgyűlési képviselő és miniszter. A vendégek között ott lesz többek között a legfőbb ügyész, valamint az Állami Számvevőszék, a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is.

A rendezvény a Himnusz közös eléneklésével kezdődik, majd Tiba István, az Országgyűlés jegyzője ismerteti az Áder Jánost köztársasági elnökké választó parlamenti határozatot. Ezt követően Blaskó Péter színművész szavalja el József Attila A Dunánál című versét, a négy történelmi egyház vezetője pedig közösen kér áldást Magyarországra. Az ünnepség Áder János beiktatási beszédét követően a Szózattal zárul.

Az Országgyűlés május 2-i titkos voksolásán 262 szavazattal választotta köztársasági elnökké Áder Jánost, aki ezt követő parlamenti beszédében úgy fogalmazott, a magyar érdekek és a magyar értékek szószólója lesz.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. május 10. 10:54
Remélem nemsokára Áder Jánost, mint a Magyar Királyság kormányzóját üdvözölhetjük! Nem való nekünk a respublica, mert ingarag, mert vezértelen, mert a bitangok zavaros mocsárvize, amibe halászni szeretnek. Nekünk EZERÉVES Királyságunk folytatása rendeltetett. Az ezeréves királyságunk kötelez bennünket! Éljen a Magyar Királyság az Idők végezetéig !!!
Susie Q
2012. május 10. 10:32
Mi ez a műnépdal???
Omega2010
2012. május 10. 09:54
"Az Országgyűlés május 2-i titkos voksolásán 262 szavazattal választotta köztársasági elnökké Áder Jánost" Ha jól emlékszem, akkor Sólyom "titkos" szavazásakor Áder ELLENŐRIZTE le, hogy a párttársai kire adták le a voksukat. Ha vki vmi jobbat vár ádertől, mint smittől az csalódni fog. Lesznek ÁL törvény visszadobások és trükkök százai, ami eltér smittől, de összességében minden megy tovább a fidesz jól kitaposott útján... azaz az egy párt rendszer felé.
Pirosz-szka
2012. május 10. 09:49
Tekintettel arra, hogy eleve megmondta, az alaptörvény szellemében kíván eljárni, sok esély nincs rá, hogy szembeszállna Viktor elképzeléseivel. Ha formai okokra hivatkozva visszadobálgatja esetleg a törvényeket, azzal nem leszünk kisegítve, legfeljebb tovább tökölnek a bizottságokban az elvtársak, miáltal hízik a bukszájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!