Karinthy, Arany és Camus a magyarérettségin

2012. május 07. 10:57

A szövegértési részben az 1988-as Nemzeti olvasókönyv könyvismertetőjének részletéhez kapcsolódó kérdésekre kellett válaszolniuk a diákoknak a középszintű magyarérettségin. Az esszéfeladatok során Karinthy Frigyes két karcolatának összehasonlító elemzése, Arany János egyik művének elemzése és a heroikus életfelfogásról szóló érvelés közül választhattak az érettségizők.

2012. május 07. 10:57

Az

Eduline

információink szerint Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című karcolatfüzérének két része – A jó tanuló felel és A rossz tanuló felel – összehasonlító elemzése, Arany János Tetemre hívás című művének elemzése, és Albert Camus Pestis című regényéből származő idézet alapján a heroikus életérzés melletti vagy elleni érvelés közül választhattak a képszintű magyarérettségin a diákok.. Az Arany János-költeményt is korrekt választásnak nevezték az eduline-nak nyilatkozó magyartanárok. Az esszéfeladatokra összesen 180 perc áll rendelkezésére a vizsgázóknak, a három feladat közül egyet kell választaniuk.

Az esszéfeladatokat megelőzően az egy órás szövegértési blokkban az 1988-as Nemzeti olvasókönyv könyvismertetőjének részletét kapták az érettségizők, ez alapján kellett válaszolniuk a szövegértési kérdésekre.

 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cili
2012. május 07. 12:19
De, valaki nagyon is figyelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!