NOL: Működésképtelenné válhat az MTI

2012. május 22. 14:00

Egyértelműen komoly problémák adódtak az MTI elmúlt egy évi működése során, erre próbál megoldást találni Belénessy Csaba vezérigazgató és a kuratórium. A Távirati Iroda munkatársai és a kuratórium egyes tagjai szerint ugyanakkor aggodalomra adhatnak okot a júniustól éltebe lépő változások.

2012. május 22. 14:00

A Népszabadság értesülései szerint a Magyar Távirati Iroda (MTI) munkatársai körében is komoly aggodalmakat vált ki a június 1-jével kezdődő átalakulás, melynek nyomán az ott dolgozók száma 49-re csökken, 130 főt pedig átvezényelnek a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapba (MTVA). A lap szerint nem egyértelmű, hogy az MTI-ben maradó, a híreket kiadó szerkesztők hogyan tudnak felelősséget vállalni a napjában kiadott 900 hírért, fotóért, és az sem tisztázott, hogy az MTI-sek adhatnak-e majd utasításokat a jogilag másik cégnél, az MTVA-nál dolgozóknak.

A lapnak az ügyről eddig sem az MTI, sem az MTVA nem nyilatkozott. Balogh László, a négy közszolgálati médium működését felügyelő Közszolgálati Közalapítvány elnöke ugyanakkor azt mondta: az átszervezés Belénessy Csaba kezdeményezése alapján indult el. Közölte: az intézmény elmúlt egy évi működése alapján a vezérigazgató és a közszolgálati kuratórium is több zavart, hibát észlelt a munkafolyamatokban, a felelősségi viszonyokban, melyekre ezek a változtatások megoldást jelenthetnek. 

Kránitz László, a kuratórium szocialista delegáltja ezzel szemben úgy látja, csak tovább fokozzák a bajt a mostani átszervezéssel, ahelyett, hogy visszaállítanák a teljesen önálló és független Magyar Távirati Irodát. Balogh ezzel kapcsolatban azt tudatta: az általuk is javasolt, teljesen önálló MTI visszaállítására a hatályos médiatörvény nem ad lehetőséget.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!