Az agglomeráció visszavág: fizessenek a pestiek is dugódíjat!

2012. június 27. 15:20

A főváros környékéről ingázókat bünteti leginkább a dugódíj néhány környező település polgármestere szerint. Válaszul ők is dugódíjat vezetnének be saját területükön.

2012. június 27. 15:20

A főváros környékéről ingázókat bünteti leginkább a dugódíj néhány környező település polgármestere szerint. Igazságtalannak tartják, hogy a bevételből a BKV-t támogatnák és hogy a feltételek sem adottak: például kevés a parkoló Budapest határában. Válaszul ők is dugódíjat vezetnének be saját területükön.

Gémesi György, Gödöllő polgármestere kiemelte: a városból ingázóknak még az autópálya használatáért is fizetniük kell. A dugódíjat környezetvédelmi okokból még el tudná fogadni, de azt nem, hogy a befolyt összegből a BKV-t támogassák. Ecser polgármesterével együtt úgy vélik, jogosan bevezethetnék ők is a dugódíjat a saját területükön, ha a Budapestről kijövő forgalom a településeket terheli.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2012. június 28. 00:11
. . . . . . . . . . . . .
gyula
2012. június 27. 18:44
Teljesen megértem a polgármesterek véleményét , nem csodálkoznék ha csatlakozna egy-két bátrabb külső kerületi budapesti polgármester is ....aki VALÓBAN képviseli a szavazópolgárok véleményét .
Necoure Yamakee
2012. június 27. 18:41
tresspass: A pestiek leszállhatnának végre arról a tripről, hogy Budapest mennyivel járul hozzá a büdzséhez, Demszky szellemi színvonalához még elment ez a magyarázat, de alsóban már roppant kínos. A legtöbb országos cégnek Budapesten van a központja, így itt adózik. Ez nem azt jelenti, hogy itt képződik ez a pénz, csupán annyit, hogy itt van elszámolva. Mindezt a vízfejet pedig köszönhetjük Trianonnak és a budapesti elit soviniszta országfejlesztési koncepciótlanságának, nem pedig valami istentől elrendelt szentségnek. Ugyanis Budapest éppen a rothadás mintája.
blogen
2012. június 27. 18:35
Klasszikus jaffás blowback. Ugye van lehetőségük, hogy kétharmaddal felszámolják az agglomeráció és a főváros különállását és létrehozzák az agglomerációra is kiterjedő Nagy Budapestet. De nem teszik, mert a kerületi és agglós csókosaik a pozícióikat féltik a közigazgatás ésszerűsítésétől, így viszont most a fagyi visszanyal, mert ugyanazok a csókosok, akiknek az állását megmentették most így hálálják meg ezt. Pontosan az a szemét alja partikularizmus vágja pofon a JAFFÁT, amit ők maguk hagytak tovább burjánzani. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!