Zártkörű kötvénykibocsátásról döntött az Est Media

2012. június 07. 18:47

Átváltoztatható kötvények zártkörű kibocsátásáról döntött az Est Media Nyrt. igazgatósága. Pankotai Csaba szerint az előkészített médiafejlesztéseket így a tervezettnél korábban valósítanák meg.

2012. június 07. 18:47

Átváltoztatható kötvények zártkörű kibocsátásáról döntött szerdán az Est Media Nyrt. igazgatósága. A kötvényeket július 5-én bocsátják ki, minimum 864, maximum 1.488 millió forint mértékben – tájékoztatta a társaság az MTI-t. A közlemény szerint a kötvényekből befolyó források elsősorban a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cégcsoport Sziget Kft.-ben meglévő részesedését terhelő hitelek refinanszírozását, ezen felül a hagyományos médiaterület fejlesztésének felgyorsítását és esetleges kisebb akvizíciók lebonyolítását segítenék.

Az átváltoztatható kötvények futamideje három év lesz. Amellett, hogy azok visszafizetéséért a kibocsátó teljes vagyonával felel, várhatóan fedezett kötvényként bocsátják majd ki a papírokat. A kötvény mögé rendelt vagyonelem a cégcsoportnak a régió legnagyobb fesztiválszervező cégében, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-ben meglévő, 51 százalékos szavazati jogot biztosító részesedéséből egy 49 százalékos mértékű részesedés lesz. A tájékoztatás szerint az egyes kötvények névértéke 16 millió forint lesz. A kötvényeket a futamidő alatt előre meghatározott időpontokban 200 forintos névértéken „A” sorozatú Est Media törzsrészvényekre lehet majd átváltani.

A kibocsátásról, illetve az átváltoztatható kötvények részletes kondícióiról az igazgatóság július 3-án dönt, feltéve, hogy az előzetes jegyzési nyilatkozatok legalább a minimum jegyzési összeget lefedik.

A közlemény idézi Pankotai Csabát, az Est Media Nyrt. vezérigazgatóját, aki szerint a forrásbevonás sikeressége a Sziget megtartásán túl azt is jelentené, hogy az előkészített médiafejlesztéseket a tervezettnél korábban valósítanák meg, így a nemzetközi portfólió magyarországi termékei is hamarabb állnának újra növekedési pályára, és szereznék vissza a válság előtti helyüket a hirdetési piacon.

Tőzsdei adatok szerint az elmúlt egy évben az Est Media részvényei 35 és 438 forint között mozogtak, a szerdai záró ár 40 forint volt, 14,3 százalékkal magasabb az előző napinál.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!