Az Európai Bizottság is vizsgálja a tranzakciós illetéket

2012. július 25. 13:17

Az Európai Bizottság is foglalkozik a magyarországi tranzakciós illeték bevezetésével – közölte a testület szóvivője, miután pont a múlt héten zárták le az MNB függetlenségével kapcsolatos kötelességszegési eljárást.

2012. július 25. 13:17

Az Európai Központi Bank kedden adta ki jogi szakvéleményét, amely szerint a pénzügyi tranzakciós illeték sérti a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét, uniós harmonizáció nélküli bevezetése pedig torzulásokat okozhat a pénzügyi piacokon és a reálgazdaságban. Újságírói kérdésre válaszolva Antoine Colombani kijelentette: „Meg tudom erősíteni, hogy az Európai Bizottság vizsgálja ezt”. Hozzátette, hogy más kommentárt nem kíván fűzni a témához.

Az Európai Bizottság a múlt héten azt jelentette be, hogy hivatalosan is lezárta a Magyarország ellen januárban az MNB függetlenségének kérdésével kapcsolatban indított kötelezettségszegési eljárást. Mindazonáltal már akkor jelezte: „meg fogja vizsgálni azt is, hogy az új pénzügyi tranzakciós illeték hatályának az MNB egyes monetáris politikai eszközeire való kiterjesztése összeegyeztethető-e a szerződéssel”.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2012. július 25. 13:35
remélem a szabadságukről is hazaszaladnak vizsgálódni ezek a kretének
pimepime
2012. július 25. 13:29
Tranzakciós... mi is? Adó vagy illeték! Illeték: törvényen alapuló fizetési kötelezettség, amely vagyoni érték megszerzéséhez vagy valamely szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódik. adó:Közvetlen ellenszolgáltatás nélküli fizetési kötelezettség az állam felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!