Nem oszlatják fel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet

2012. július 25. 15:28

A Gyulai Törvényszék első fokon elutasította a Békés Megyei Főügyészségnek a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatására irányuló keresetét.

2012. július 25. 15:28

A főügyészség az egyesület gyöngyöspatai és hajdúhadházi kisebbségi és emberi jogokat sértő tevékenysége miatt fordult bírósághoz. A bíró a kereset elutasítását azzal indokolta, hogy a felperes nem tudta egyértelműen bizonyítani a tanúvallomások és a bíróság elé tárt bizonyítékok alapján, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenysége alkotmányba ütköző volt 2011 márciusában és áprilisában Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon, illetve megsértette volna a Magyar Köztársaság nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségeit, továbbá a működése nem felelt meg az egyesületi alapszabálynak. Az ítélet nem jogerős, az ügyészségnek tizenöt napja van a fellebbezésre.

A Békés Megyei Főügyészség keresete szerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület nem az alapszabályban megfogalmazott célok szerint működik. Az egyesület tagjai 2011 tavaszán Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon egyenruhában és alakzatban vonultak, fenyegetően léptek fel a helyi romákkal szemben, megsértették a romák méltósághoz és emberi élethez való jogait, annyira megfélemlítették őket, hogy közülük több család elköltözött a településről, a gyermekeket a roma szülők nem merték iskolába járatni, több kiskorú a félelem miatt lelkileg sérült. A Gyulai Törvényszék álláspontjával kapcsolatban Bagdi Árpád sajtószóvivő az MTI-nek elmondta: az alperes „rasszista, jogsértő tevékenysége az eljárás során nem került bebizonyításra”.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2012. július 25. 17:40
Gondolom a bírót azóta már leváltották. Nem véletlenül kapott akkora hatalmat Szájer József felesége...
durrbele
2012. július 25. 16:28
Minden cigány fenyegető az én számomra!Sőt a cigány önkormányzatok is ahol magyarellenes kirohanásokat lehet hallani.Oszlassák fel őket!
tarackos
2012. július 25. 15:51
Miért is kellene feloszlatni? Hiszen már megszűnt az egyenruhás bűnözés! Vagy úgy mint ahogy két hét alatt rend lett: Viki kidobolta? Így szűnt meg az oligarchák kora is...
Zoli bá.
2012. július 25. 15:50
HAJRÁ!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!