Az OTP miatt esett kedden a BUX

2012. augusztus 21. 18:46

Csökkent kedden a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe – az elemzők szerint ez az OTP–részvények áresésének tudható be.

2012. augusztus 21. 18:46

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,05 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 17.650,03 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,9 milliárd forint volt, a vezető részvények közül egyedül a Magyar Telekom erősödött a pénteki záráshoz képest.

A BUX csökkenését az OTP papírok jelentős áresésével magyarázta Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. A bank negyedéves jelentésében a számok jobb helyzetet mutattak a valóságosnál. Az elemző számítása szerint a rossz hitelek utáni megfelelő céltartalékképzés 13 milliárd forinttal csökkentette volna a profitot. Ezt vették észre a befektetők, és ettől csökkent a részvények ára. A nemzetközi hangulat pozitív, a nagyobb börzék 1 százalék körüli pluszban jártak délután, és ez védte a forint árfolyamát.

Induláskor enyhén emelkedett a BUX, majd folyamatosan „csorgott lefelé” – mondta Miró József, az Erste vezető elemzője. Ő is az OTP papírokban látta az indexesés okát. A befektetők úgy vélik, hogy tovább növekszik a rossz hitelek száma, és a szükséges céltartalék tovább csökkenti a profitot. Vagyis a banknál a viszonylag jó negyedéves számok mögött a bizonytalan jövő áll.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!