Felmondtak a sebészek Siófokon

2012. augusztus 10. 10:55

A város kórházának öt sebészéből három mondott fel a szezon közepén. Végül sikerült megoldani a helyzetet.

2012. augusztus 10. 10:55

A nyári szezon közepén mondott fel a siófoki kórház öt baleseti sebészéből három. Varga Ferenc főigazgató – mivel vészhelyzet kialakulása fenyegetett – tájékoztatta az ügyben az országos tiszti főorvost és a katasztrófa védelmet. Csütörtökön viszont már azt közölte a SONLINE-nal, hogy a távozásukat legutoljára bejelentő két orvos felmondását egyhónapos felmondási idővel fogadta el, közben pedig kecskeméti sebészek szerződtetésével sikerült átmenetileg megoldania az orvoshiányt. A három távozó orvos közül egy Svédországba megy dolgozni, a másik kettő pedig anyagi kérdésekben nem tudott megegyezni a kórház főigazgatójával.

Utóbbiak egyike, Szekér Zoltán, a baleseti sebészeti részleg volt vezetője a lapnak elmondta: amikor Svédországba távozó kollégájukat megpróbálták pótolni, akkor derült ki, hogy felét keresik kaposvári és marcali kollégáiknak. Azt szerették volna, ha hasonló fizetésük lett volna, mint a megye többi orvosának, illetve hogy a távozott orvos pénzét a négy megmaradt sebész között osszák fel helyettesítési díjként. Ezekre azonban nem volt hajlandó az igazgató. Szekér elmondta: azt is sérelmezik, hogy a helyükre szerződtetett orvosoknak azt a bért ajánlotta Varga, mint amit ők kértek.

A főigazgató szerint viszont a két felmondott orvos zsarolta és diktátumot akart érvényesíteni, pedig ő hajlandó lett volna ésszerű kompromisszumokra. Varga Ferenc elmondta: Szekérék vállalkozóként dolgoztak a kórházban, így kértek 4000 forintos órabért. Mint fogalmazott, ezt az összeget Kaposváron is csak azok kapják meg, akiket egyes napokra szerződtetnek. Azt az időt fizetik ki, amennyit ténylegesen dolgoznak. Szekérék viszont egész hónapra akarták megkapni ezt a pénzt – írja a SONLINE.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2012. augusztus 10. 21:35
Egyébként ezt a kórházigazgatót ismerem: nagy seggnyalója a politikusoknak!! Persze mindig az időszerű hatalmasoknak!!!!
én vagyok a
2012. augusztus 10. 14:47
Újabb három orvost veszítettünk el, mert a balfasz kórházigazgató nem akart megegyezni velük! Jöjjenek a külföldiek, de akkor nem tudom, hogy mi lesz! Hm!
bigyomail
2012. augusztus 10. 14:00
Egyébként én azon csodálkozom, hogy még van orvos, aki itt, ennyiért dolgozik. Egy kezdő orvos bére nagyjából nettó 120 e Ft. Nálam egy szakmunkás keres ennyit. És azért a két munkakör stressz-szintje, felelősségi szintje össze sem hasonlítható, a munkakör betöltéséhez szükséges tudásról nem is beszélve.
bigyomail
2012. augusztus 10. 13:12
Hát biza! Az orvos is egy munka, egy szakma. A bent dolgozókat meg kel fizetni, mint a mérnököt, vagy vízvezeték szerelőt, mert ha ezt nem teszi meg a cég, akkor kapja magát és máshova megy dolgozni. Oda, ahol megfizetik. Ha én fele annyi fizetést akarnék adni a munkásaimnak, mint amennyit másik cégnél kereshetnének, gyanítom ők is rövid úton távoznának, mint ahogy meg is teszik nemegyszer egy osztrák, vagy más nyugati munka okán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!