MSZP: A hatóságok tisztázzák Antal állítását

2012. szeptember 26. 17:50

Az MSZP felszólítja a rendőrséget és az ügyészséget, hogy tisztázzák Antal Attilának a Hagyó-ügy tárgyalásán megfogalmazott vádjait, amelyek szerint korábbi vallomását hatósági nyomásra tette.

2012. szeptember 26. 17:50

Az MSZP felszólítja a rendőrséget és az ügyészséget, hogy tisztázzák Antal Attilának, a Hagyó Miklós és társai ellen indított büntetőper harmadrendű vádlottjának az ügy tárgyalásán megfogalmazott vádjait, amelyek „komolyan rombolják a közbizalmat” – mondta Mesterházy Attila pártelnök szerdai sajtótájékoztatóján.

A Hagyó Miklós és 14 társa ellen indított büntetőügy tárgyalásán kedden a Kecskeméti Törvényszéken Antal Attila – a BKV volt vezérigazgatója – arról beszélt, hogy részben hatósági nyomásra tett terhelő vallomást vádlott-társaira. Vallomása szerint amikor őrizetbe vették, azt mondták neki: ha nem tud az elvárásoknak megfelelni, akkor hosszú időre előzetes letartóztatásba helyezik. Ennek következtében olyan mondatok kerültek a jegyzőkönyvbe, amelyekkel vádlott-társait nehéz helyzetbe hozta, amiért elnézést kért tőlük – fűzte hozzá.

Mesterházy Attila elmondta: az MSZP választ vár a rendőrségtől és az ügyészségtől arra, valóban előfordult-e, hogy „a rendőrség az ügyészség nyomására erőszakkal csikart ki vallomást emberekből”; ha igen, akkor ezt politikai megrendelésre tette-e, és ha volt ilyen megrendelés, akkor az kitől érkezett? – kérdezte. Az MSZP elnöke szerint Antal Attila keddi kijelentései alapvetően megváltoztatják a Hagyó-perrel kapcsolatos eddigi véleményeket. Hangsúlyozta: az ügy „2010-ben nagymértékben befolyásolta az MSZP kampányát”, és „vannak olyan elemzői vélemények”, amelyek szerint ennek az ügynek is köszönhető a Fidesz kétharmados győzelme.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2012. szeptember 26. 19:28
Jobb oldal szégyenei.
laci0011
2012. szeptember 26. 19:27
Eddig kommentelők,annyit értek mint skicc plagi doktorija!
bini
2012. szeptember 26. 19:18
Ez a Mesterházy nem normális, hogy politikai ügyet csinál ebből a tisztán gazdasági büncselekményből. Gondolja, hogy a fehérgallérosok nem ugyanazokat modszereket használják, mint a többi bünözök. Mivel általában a védőügyvédek homályositják fel őket, s így majdnem minden esetben a birói szakban mindegyik tagadásban van, nem emlékszik és a rendöri nyomás volt. Ebből Mesterházy és lehet, hogy Antall se fog jól kijőnni, visszaemlékezve Cusira aki szintén nem valott a biróságon a főnőkeire, s mi lett belőle.
kerecsen
2012. szeptember 26. 18:21
Rózsa(?) Ferenc elvtárs, az illegális MKP vezetője a csendőrnyomozóknak egy éjszaka mindent bevallott. 42 társa került börtönbe. Kivétel nélkül az összes! Addig örüljetek, amíg nem áll fell újra a Magyar Királyi Csendőrség nyomozóosztálya! Mesterházy majd mehet Zuschlag barátja mellé...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!