NGM: Reális a jövő évre tervezett kamatkiadás

2012. október 24. 18:56

A 2013. évi kamatkiadásokra tervezett 1225,5 milliárd forint reális, sőt akár alacsonyabb is lehet egy, a magyar érdekeknek megfelelő nemzetközi megállapodás megkötésével – közölte Banai Péter Benő.

2012. október 24. 18:56

A 2013. évi kamatkiadásokra tervezett 1225,5 milliárd forint reális, sőt akár alacsonyabb is lehet egy, a magyar érdekeknek megfelelő nemzetközi megállapodás megkötésével – közölte Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) költségvetésért felelős helyettes államtitkára egy szerdai online tájékoztatón.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az idei kamatkiadásokra elégséges fedezetet nyújt-e az idei költségvetésben szereplő 98 milliárd forintos kamatkockázati tartalék, a helyettes államtitkár azt felelte, hogy a kamatkiadások előirányzatot meghaladó 2012. évi teljesülését nemcsak a kamatkockázati tartalék, hanem a többi tartalék és a kormányzati intézkedések is ellensúlyozzák.

A 2013. évi kamatkiadásokat az Országgyűlés előtt levő költségvetési törvényjavaslat 1225,5 milliárd forintban határozta meg – közölte Banai Péter Benő. Hozzátette: ez a kiadási szint reális, sőt akár alacsonyabb is lehet egy, a magyar gazdaságpolitikai érdekeknek megfelelő nemzetközi megállapodás megkötésével, illetve az országkockázati felár elmúlt időszakban látotthoz hasonló további csökkenésével.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. október 25. 07:48
"A 2013. évi kamatkiadásokra tervezett 1225,5 milliárd forint reális, sőt akár alacsonyabb is lehet egy, a magyar érdekeknek megfelelő nemzetközi megállapodás megkötésével" Akkor ne csodálkozzunk, ha a bankárok szabotálják a megegyezést. A nyerészkedésnek egy formája. Bár a mi bőrünkre játszanak, a hazai ellenzék nekik szurkol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!