Kifogásolják a magyarországi érettségi bizonyítványt Romániában

2012. november 15. 11:26

A romániai Konzervatív Párt (PC) Kovászna megyei szervezetének elnöke bejelentette: az oktatási minisztériumhoz fordul a magyarországi érettségi bizonyítványok ügyében. Dan Suciu nem tartja civlizált országnak Magyarországot.

2012. november 15. 11:26

Dan Suciu az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva a román oktatási rendszer elleni szabotázsakciónak nevezte azt, hogy egyes magyarországi oktatási intézmények olyan romániai magyar fiataloknak adnak érettségi bizonyítványt, akik Romániában elbukták az érettségi vizsgát.

A román kormánykoalíció legkisebb pártjának helyi vezetője, a kézdivásárhelyi körzet képviselőjelöltje úgy vélte, fennáll annak a veszélye, hogy a magyar diákok felhagynak a tanulással látván, hogy könnyűszerrel érettségizhetnek valamelyik magyarországi intézményben.

Felkérem Ecaterina Andronescu tanügyminiszter asszonyt, hogy kezdeményezze Magyarország kiiktatását a diplomák elismerésével foglalkozó nemzetközi rendszerből, mert nem normális, hogy egy Romániában, Franciaországban, vagy más civilizált országokban nehezen megszerezhető érettségi oklevelet simán, egy magyarországi oktatási intézménybe elküldött levél által meg lehessen szerezni” – jelentette ki a politikus.

Székelyföldön a Magyarországon bejegyzett Sziltop Nonprofit Kft. által működtetett vásárosnaményi Kölcsey Ferenc gimnázium indított levelező tagozatú gimnáziumi képzést, amely a magyar állampolgárságot szerzett tanulók számára magyarországi normatív támogatással biztosítja az érettségizés lehetőségét.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2012. november 15. 18:52
"Romániában elbukták az érettségi vizsgát." Talán hagyni kellene őket az anyanyelvükön érettségizni rohadt szőröstalpú népség.Magyarországon előbb szűnt meg az analfabetizmus mint nálatok, akkor nézzük már meg hogy melyik a civilizáltabb nép. Rohadt lusta tolvajbanda!
OmegaMale
2012. november 15. 11:53
"Kölcsey Ferenc gimnázium indított levelező tagozatú gimnáziumi képzést" Biztos valahogy így képzeli, mert magából indul ki: http://index.hu/belfold/2010/02/17/magyar_jogositvany_hamisitanak_kulfoldieknek/ XD "egy Romániában, Franciaországban, vagy más civilizált országokban nehezen megszerezhető érettségi oklevelet" Haha, én valami ilyesmire emlkészem a román érettségivel kapcsolatban: http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2012/7/8/Megint_katasztrofalisan_sikerult_a_romaniai_RQ5PVU XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!