Schiffer: Ki a labanc, miniszterelnök úr?

2012. november 05. 18:34

Az LMP-s politikus arról kérdezte a miniszterelnököt, miért van az, hogy a Közgép osztrák cégekkel karöltve nyer közbeszerzéseket, sokszor magyar vállalkozások ellen.

2012. november 05. 18:34

Schiffer András hétfői parlamenti felszólalásában arról beszélt, hogy a Közgép 70 milliárdot a Strabaggal, és 170 milliárdot a Swietelskyvel közösen nyert a közbeszerzéseken, 70 százalékban külföldi cégekkel indult együtt. Az LMP-s politikus számításai szerint a Közgép a közbeszerzési győzelmeinek 41 százalékban magyar vállalkozással szemben nyert.

„Önök mindent megtesznek azért, átírják a törvényeket, hogy a közbeszerzéseket csak a Közgép és külföldi partnerei nyerhessék! Akkor ki itt a labanc, miniszterelnök úr?” - tette fel a kérdést Schiffer. Orbán válaszában azt mondta, ő is örülne neki, ha több magyar cég nyerne közbeszerzéseket, annak meg főleg örülne, ha egyedül nyernének.

Schiffer nem elégedett meg a válasszal, szerinte nincs új a nap alatt. A különbség szerinte az a Fidesz és az MSZP között, hogy a Fidesz nem a nómenklatúra-burzsoáziát és a zöldbárókat tőkésíti fel, hanem saját oligarcháit.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2012. november 06. 10:01
"Akkor ki itt a labanc" Field úr mindenképp, András..
next mindig élni fog
2012. november 06. 00:08
És mi volt egy kuruc válasza? Ki tudja? Hm!
Fakutya tizedes
2012. november 06. 00:07
Szegény zsidó... Szegény szivem: Elébb-utóbb majd megpihen. Az irgalom nagy és örök, Megszán s átkom nem mennydörög: Tovább! tovább!
OrangeOrder
2012. november 05. 21:59
Hát, ha Orbán labanc, akkor Schiffer mi? Nem valami kurucos... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!