Élelmiszert adományoz a rászoruló családoknak az Emmi

2012. december 12. 16:31

Több mint 70 tonna élelmiszert, 2012 darab, egyenként 35 kilogrammos élelmiszercsomagot adományoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) rászoruló családoknak – közölte a tárca szociális államtitkársága.

2012. december 12. 16:31

A közlemény szerint a Termelőkkel a családokért elnevezésű akció keretében az összességében több mint 20 millió forint értékű, kiváló minőségű magyar árut a Magyar Piac Szövetkezet szervezésében magyar gazdák termékeiből állították össze a szövetkezet és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) önkéntesei.

Az élelmiszercsomag értéke családonként tízezer forint. Egy ilyen csomag 3 kilogramm lisztet, 1 kilogramm mézet, fűszereket, 3 kilogramm tésztát, csülköt, 1,5 kilogramm tokaszalonnát, 2 liter szörpöt, 1 kilogramm zsírt, 15 tábla csokoládét, 20 tojást, 25 dekagramm kolbászt, 10 kilogramm burgonyát, 5 kilogramm hagymát és 5 kilogramm almát tartalmaz.

A rászoruló családokat a NOE önkéntesei választották ki, különös hangsúlyt helyezve arra, hogy az élelmiszercsomagok olyan rászoruló családokhoz kerüljenek, amelyek fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, ahol egy szülő neveli a gyermekeket vagy a szülő munkanélküli, illetve, ahol a család nagyon alacsony jövedelemből él.

A csomagokat szerdán Szigetszentmiklóson kezdték el szétosztani. A NOE további hét régióba a napokban kamionokkal szállítja ki a régiónként 251 csomagot.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2012. december 12. 22:00
"2012 darab, egyenként 35 kilogrammos élelmiszercsomagot adományoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) rászoruló családoknak" Szép, szép, de csepp a tengerben, mert "a havi húszezer forint alatt élők száma 600 ezer körüli" http://www.dunaferrvasas.hu/index.php/hirek/sajtofigyeles/447-negymillioan-a-letminimum-alatt-magyarorszagon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!