Könnyítenek a vállalkozások terhein

2012. december 17. 08:38

A kormány tovább egyszerűsíti az aláírási címpéldány és cégkivonat használatát – mondta el Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára az MTI-nek.

2012. december 17. 08:38

Tájékoztatása szerint 2013. február 1-jétől a közigazgatási hatósági eljárásokban az ügyfeleknek már nem kell képviseleti jogosultságuk igazolását szolgáló okiratot (aláírási címpéldányt), illetve cégkivonatukat a hatóságokhoz minden ügy indításakor külön-külön benyújtani, hanem ezen iratokat a hatóság elektronikus úton szerzi be.

Az egyszerűsítés következtében éves szinten mintegy 760 millió forint marad a vállalkozásoknál, a kormány ennyi illetékbevételről lemond. Az aláírási címpéldány és a cégkivonat-csatolási kötelezettség nagyjából egyező mértékben csökken, vagyis évente mintegy 152 ezerrel kevesebb kivonatot és ugyanennyivel kevesebb címpéldány kiállítását kell kérniük és benyújtaniuk ügyintézéshez a vállalkozásoknak - jegyezte meg az államtitkár.

Rétvári hozzátette: a kormány mostani döntésével 33 kormányrendeletet módosít, ami a tavasszal elfogadott törvényi változásokat követi, azok szabályait részletezi és ülteti át a gyakorlatba.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2012. december 17. 13:02
De jó szöveg. Csak az a baj, hogy ezt azok veszik be, akik még sosem láttak vállalkozást csak úgy, hogy alkalmazottai voltak valamelyiknek...
liberálzöld.
2012. december 17. 12:57
Van még lehetőség újabb könnyítésekre! Például a jövőben nem kell minden egyes oldalt külön - külön aláírni a bevallásokon. Ezzel több ezer tollbetétet spórolhat meg az állam a vállakozásoknak évente. A NAV is ennek fényében született meg. Eddig a címzéseken 4 betű (APEH) helyett csak 3-t kell használni (NAV)! Ez is spórolás! És az állam nem kér részt belőle! Pedig meg is adóztathatná!
kukagyerek
2012. december 17. 10:52
"Könnyítenek a vállalkozások terhein" Mint ahogyan a védtelen idős (és nem idős) magyarokon is, a kéthetes rendcsinálással!
Basiliscus
2012. december 17. 09:45
Van még lejjebb: újabb negatív rekord a munkaerőpiacon http://www.mfor.hu/cikkek/Van_meg_lejjebb__a_valsag_idejen_is_tobb_embert_akartak_felvenni_a_cegek.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!