Tarlós: Az elmúlt két év a szociális ellátás sikertörténete lehet

2012. december 03. 11:32

A főpolgármester egy konferencián elmondta: két évtized mulasztását pótolva felépítették és megszervezték Budapesten azt a hajléktalanellátó rendszert, amely mindenkinek megfelelő ellátást tud adni.

2012. december 03. 11:32

A gazdasági nehézségek idején, amikor a családok, közösségek, országok élik meg az elszegényedést, különösen fontos a lelki összetartozás és szolidaritás kifejezése – hangoztatta a főpolgármester hétfőn egy budapesti szociális konferencia megnyitóján. Tarlós István a fővárosi szociális ellátórendszer elmúlt két évéről rendezett szakmai konferencián arról beszélt, hogy a polgárok 2010-ben az értékelvű politizálást választották, így azóta a város vezetősége más módon gazdálkodik a közösségi javakkal. Közölte, az értékelvű, az embert középpontba állító politizálás során nagy hangsúlyt kapott a szükségben szenvedő emberek megsegítése; a cél a társadalom leginkább rászorult tagjai számára az ellátás, valamint az emberhez méltó feltételek megteremtése.

A főpolgármester szerint „az elmúlt két év a főváros szociális ellátásának sikertörténete lehet”. Elmondta, két évtized mulasztását pótolva felépítették és megszervezték azt a hajléktalanellátó rendszert, amely mindenkinek megfelelő ellátást tud adni. Hozzátette: férőhely vagy megfelelő ellátás hiánya miatt egyetlen embernek sem kell az utcán tartózkodnia vagy meghalnia. Kitért arra is, a fővárosi önkormányzat jelenleg az ország legnagyobb és legsikeresebb fenntartója, huszonkét intézményében négyezer embert foglalkoztatva tízezer rászorulóról gondoskodik. Jelezte ugyanakkor, hogy – az Országgyűlés döntése értelmében – a pszichiátriai és fogyatékosokat ellátó szociális intézmények 2013. január 1-jétől állami fenntartásban működnek tovább.

Ékes Ilona, a Fidesz országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a szociális ellátórendszer a gazdasági válság idején felértékelődik, és a kormány kiemelt figyelmet fordít az emberek szociális biztonságának megteremtésére. Arra is rámutatott, fontos az intézmények gazdasági biztonsága, de legalább annyira fontos az ellátottak emberi méltóságának biztosítása.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ald0 Raine hadnagy
2012. december 03. 13:39
" „az elmúlt két év a főváros szociális ellátásának sikertörténete lehet”." Érdekes...valószínűleg Taplós egy alternatív valóságban él, ugyanis ha bárkit megkérdezne, aki a szociális ellátás területén dolgozik, vagy valamilyen formában ellátott, az felvilágosítaná róla, hogy soha az elmúlt 22 év során ilyen rossz és kétségbeejtő még nem volt a helyzet.
Mr.Falafel
2012. december 03. 13:10
Újabb hángérien feritél?
OrangeOrder
2012. december 03. 13:08
Tényleg mennyivel nagyobb siker lett volna hagyni őket a telefonfülkékben, aluljárókban, a húgyukba fagyva meghalni, nem? Minden ellenzékinek elment az esze?
liberálzöld.
2012. december 03. 12:54
Na, még egy sikertörténet. Már alig győzöm számolni. Szinte nincs nap, hogy ne hallanánk valami fidesz & Co. sikertörténetet. Nem is értem, miért mennek mégis ennyire x@rul a dolgok. Ennyi hatalmas siker ellenére a Fideszenek már most el kell kezdenie nampányolni 2014-re. Ennyire hozzászoktunk a jóhoz, hogy már észre sem vesszük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!