Az MCF feljelenti Bayer Zsoltot

2013. január 09. 18:20

A Magyarországi Cigányok Országos Fóruma szerint a Magyar Hírlap publicistája a cigányság ellen izgatott, uszított és elkövette a gyilkosságra való felbujtás bűncselekményét is.

2013. január 09. 18:20

Büntetőfeljelentést tesz a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap újságírója ellen - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint az újságírót a január 5-ei írásával kapcsolatban jelentik fel, mert álláspontjuk szerint a szerző a „magyarországi cigánysággal szemben izgatás, uszítás és gyilkosságra való felbujtás bűncselekményt követett el”.

A feljelentést a szervezet tisztségviselői hétfőn adják át Polt Péter legfőbb ügyésznek –áll a közleményben. Az MCF országos elnöksége továbbá arra kéri a Fidesz országos elnökségét, hogy – miként ezt demokratához híven megtette Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter – határolódjon el Bayer Zsolttól, és zárja ki a pártból.

Fazekas Géza ügyészségi szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy szerdán közösség elleni izgatásra hivatkozással két magánszemélytől is érkezett feljelentés a Legfőbb Ügyészségre a Magyar Hírlapban január 5-én megjelent újságcikk miatt. A Legfőbb Ügyészség mellett a Fővárosi Főügyészségre is érkezett feljelentés a cikkel kapcsolatban – tette hozzá. 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. március 16. 18:23
'Büntetőfeljelentést tesz a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap újságírója ellen' A késelő fajtársaikat mikor fogják elítélni, kiközösíteni? Miért nem azokat perelik be akik halálosan megfenyegették az áldozatot?? Nem lesz ennek jó vége!
Chopin
2013. január 14. 20:41
Miért érzem azt, hogy ha etnikum jelző ikon is lenne a térképen, akkor csak egyfajta szerepelne? Rasszizmust kiabálnak miközben hagyják az embereket meghalni!!! Közvetett gyilkosság! Kit terhel ezért a felelősség?????????????
citizen queen
2013. január 14. 20:38
Ezt akartam én is belinkelni, mint napi "kis színes" hírt: http://www.origo.hu/itthon/20130110-vascsovel-vertek-az-ozdi-testverpart.html Ezek ellen a tetvek ellen, akik kétezer forintért képesek agyonverni kiszolgáltatott idős embereket, ki fog tiltakozni? Melyik antirasszista, meg jogvédő szervezet? Melyik politikai alakulat, mondjuk vasárnap?
bimbókutya
2013. január 14. 19:58
HUUUU de ciki!!A Bayert is rühelljük,de a cigányokat se védjük!!Na mi van?Nincs komment jobbikosok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!