Három év múlva lehet dugódíj Budapesten

2013. január 14. 09:22

A Napi Gazdaság információi szerint Budapest tömegközlekedésének teljes átalakítása után, 2016-ban vezethetik be a dugódíjat.

2013. január 14. 09:22

A dugódíj (személyforgalmi behajtási díj) bevezetéséhez a jogszabályi hátteren és a finanszírozási forrás megteremtésén túl jelentős kapcsolódó beruházásokra is szükség lesz ‒ tájékoztatta a Napi Gazdaságot a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. A behajtási díj bevezetésének további előfeltétele a budapesti tömegközlekedési hálózat további fejlesztése.

A bevezetéshez kapcsolódó beruházások közül elsődleges a „módváltó pontok” (P+R és B+R parkolók, az előbbi a helyközi távolsági, míg az utóbbi a helyi járatokhoz kapcsolódó parkolási lehetőség) és a személygépjármű alternatíváját jelentő kötött pályás közösségi közlekedési hálózat korszerűsítése, valamint az autóbuszflotta megújítása. A kötött pályás közlekedés esetében − az M4-es metró megvalósításán túl − kiemelt elem a gyűrűirányú 1-es és 3-as villamosok fejlesztése, valamint a budai villamoshálózat integrációja (fonódó kapcsolatok megteremtése) és az ezekhez kapcsolódó járműbeszerzések lefolytatása, valamint további P+R parkolók létesítése a metró- és a HÉV-vonalak mentén ‒ tájékoztatta a BKK a Napi Gazdaságot.

A BKK szerint a behajtási díj bevezetéséhez mindenképpen szükséges tömegközlekedési hálózatfejlesztés 2015-re befejeződik, a szükséges P+R és B+R infrastruktúra azonban leghamarabb 2016-ra épülhet ki, így a BKK szerint a dugódíj bevezetésének ez lehet a legkorábbi reális időpontja.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. január 14. 10:09
csak nem..végre rájöttek...
Jaseroque
2013. január 14. 10:08
Alig várom, így alig van mit fizetni.
kjkj945
2013. január 14. 10:05
Du góóóóóóó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!