Index: Elítélték az Árpa Attilát lef.szfejező újságírókat

2013. február 16. 20:17

A Budai Központi Kerületi Bíróságon nemrég befejeződött büntetőperben jogerősen elítélték a Bors egy újságíróját és szerkesztőjét. A pert Árpa Attila, színész-producer indította, becsületsértés miatt.

2013. február 16. 20:17

A Die Hard 5 budapesti forgatása alatt, annak kapcsán 2013. május 18-án jelent meg az a cikk a Bors oldalán, amelyet Árpa Attila kifogásolt. Az oldal azt állította, hogy a színész-producer „tolakodik az ebédnél, és Bruce Willisnek képzeli magát, nem vegyül a többi statisztával”. A cikk a „Kollégái szerint Ápra Attila egy f.szfej” címet viselte. Az írást Nr. 1 feliratú kitűzőt viselő, gépfegyveres Árpa Attila-karikatúrával egészítették ki. A sértett magánvádas büntetőpert és személyiségi jogi pert is indított.

Előbbi perben pénteken született jogerős ítélet. Eszerint – mivel a két vádlott a tárgyaláson elismerte a bűnösségét, és vállalták a jogkövetkezményeket – az újságírót és a szerkesztőt próbára bocsátják. A személyiségi jogi perben követelt kártérítés összege nem publikus, az viszont igen, hogy emellett szeretnék eltiltatni az alpereseket a további jogsértéstől.

A bírósággal ellentétben a TASZ úgy látja: Árpa Attila közszereplő, így többet kellene tűrnie, az újságíróknak pedig nem kellett volna elfogadniuk az ítéletet.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketemacska
2013. február 28. 21:52
Árpa úr egy jóképű,akrkár bonvivánnak is beillő külsővel rendelkezik.Bár több a pénze,mint a te.....ge.nagy élménykeről és világhírről ábrándozik.de ő csak itt király. Ezért vágta pofán az általam nem ismert de népszerű bulvárzeitung munkatársait.
a púpos
2013. február 21. 12:05
Színész!! Árpa Attila??? Mióta??? Ezentúl, a megszólítása Árpa Művész Úr lesz?? (Faxfej helyet)??.
advocaat
2013. február 18. 07:08
Árpa a csaj-ösmerőseim szerint egy ALFA-HÍM. Lehet , hogy csúnyábban azt mondják faszfejnek?
kalandféreg
2013. február 18. 07:08
Hát ez csodálatos. Szépen, lassan azért csak sikerül seggbe kúrni a véleménynyilvánítás szabadságát. Próbáljatok most eltekinteni attól, hogy pöcsömöccse árpa, vagy papcsák, meg hogy csúnya szavak, vagy szépek. Ha elindulunk ezen az úton, akkor lebénulhat a közigazgatás és bárkinek a véleményébe bele lehet majd magyarázni bárit, ami miatt az illető státusza perelhető lesz. Ez az út kurvára nem vezet jófelé. És akkor hadd tegyem hozzá, hogy nem a faszfej, meg a tajgetosz-pozitív jelzők miatt ment a pörölés, hanem azért, mert a vélemények mindkét esetben nagyon is valós, ámde annál kellemetlenebb problémákat feszegettek. Na emiatt perelgetnek ezek a legények, hogy senki ne merje a szemükre hányni az úri huncutságaikat. Drága perelgető celebek/közszereplők – Ezúton jelezném, abbéli igényemet, hogy a hímvesszőm és az ajkatok között geci-nyálhíd képződjék! Rákos daganat vagytok a magyar társadalom amúgy is beteg testén…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!