Már nem ingyenes a Parlament látogatása

2013. február 07. 13:58

Megszűnt az ingyenes látogatás, január 1-jétől már a magyar állampolgároknak is fizetniük kell, ha meg akarják nézni az Országházat.

2013. február 07. 13:58

Január 1-jétől már a magyar állampolgároknak is fizetniük kell a parlamenti látogatásért, noha korábban ők ingyenesen tekinthették meg az Országházat – írja a Magyar Narancs. A magyarok és az uniós állampolgárok számára a felnőttjegy 1750, a tizennyolc év alattiaknak 875 forintba kerül. Egyéb kedvezmény nincs. Azoknak, akik nem tudnak magyarul, vagy nem uniós állampolgárok, a felnőttjegyért 3500, a diákjegyért pedig 1750 forintot kell fizetniük.

Mindezt a Parlament Idegenforgalmi Irodája megerősítette a Magyar Narancsnak, az egyebek mellett a változás okairól érdeklődő további kérdésekre egyelőre még nem válaszolt az Országgyűlés Sajtószolgálata.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2013. február 07. 19:36
"az egyebek mellett a változás okairól érdeklődő további kérdésekre egyelőre még nem válaszolt az Országgyűlés Sajtószolgálata." Nekem van egy tippem: mert ezzel sikeresen megakadályozzák azt, hogy a fogyatékosok megint elkezdjék tömegesen meglátogatni az Országházat, és szembesülni kelljen azzal, hogy milyen sokan vannak, akik ellátásra szorulnak.
Bazooka454
2013. február 07. 19:24
Egyik ismerőseim gyerekei,2 osztályosok és most mennek fel B.pestre. A sok látnivaló mellett a történelmi látnivalók is szerepeltek a repertoárban, így a parlament is. Mivel a +800 FT megterhelő lett volna jó pár szülőnek, így ez a látnivaló kimarad. Kár. Javaslatom lenne. A gyerekek is mehessenek ingyen a parlamentbe, vagy a képviselők is ugyan annyit fizessenek a belépésért.
GV0917
2013. február 07. 16:06
Logikus.A Gyurcsány kormány idején az volt a szlogen:Ingyen ebéd pedig nincsen! No most bővült.Ingyen církusz sincsen!
Basiliscus
2013. február 07. 15:55
Engem az is felháborít, hogy a Mátyás-templomi belépőért is súlyos ezreket kell fizetni. Jézus elzavarhatná ujfent a kufárokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!