MSZP: Kövér késve küldte meg az új Ptk.-t az államfőnek

2013. február 18. 19:18

Az MSZP szerint Kövér László házelnök megsértette az alaptörvényt azzal, hogy nem írta alá és küldte meg időben az államfőnek az új polgári törvénykönyvet (Ptk) – közölte Steiner Pál.

2013. február 18. 19:18

A szocialista politikus közleményében arra hivatkozott, hogy az alkotmány szerint az elfogadott törvényt az Országgyűlés elnöke öt napon belül aláírja, és megküldi a köztársasági elnöknek.

Az új magánjogi kódex elfogadásáról múlt hétfőn döntött a parlament, a házelnök viszont csak egy hét elteltével továbbította szövegét az államfőnek – írta Steiner Pál, megjegyezve, szomorú és szimbolikus, hogy Kövér László éppen az új Ptk. esetében sértette meg a törvényalkotáshoz kötődő kötelezettségét. Arról is tájékoztatott, hogy az MSZP ügyrendi javaslatot terjesztett elő a történtek miatt, abban bízva, hogy az alkotmányügyi bizottság megállapítja a jogsértést.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2013. február 18. 20:41
Steiner ur munkanapon, ami kedd, szerda, csütörtök, péntek.....hétfő. Lehet reklamálni. Már nagyon nyögve-nyelősen megy a dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!