Péterfalvi: Ha létezik az ELTE-lista, akkor jogsértő

2013. február 22. 13:46

Az adatvédelmi hatóság elnöke szerint az is külön kérdés, hogy miért került fel a lista az internetre.

2013. február 22. 13:46

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a Hír TV Rájátszás című műsorának vendégeként elmondta, hogyha létezik az ELTE BTK HÖK listája, „és így létezik, akkor az jogellenes. És az meg csak tetézi a jogellenességet, hogyha ezt egy kibővített formában, azonosítható módon – nevekkel, lakcímmel, egyéb azonosítható módon – még ráadásul az interneten nyilvánosságra is hozták”.

Péterfalvi két közleményt is kiadott az ügyben, úgy véli, hogy a listán tartalmazó adatok „súlyosan sértik a személyiségi jogokat, emberi méltósághoz fűződő jogokat”. Mivel szexuális orientációra és vallási felekezetekre vonatkozó adatokról is szó van, ezért minősített esetté is válhat az ügy. „Külön kérdés, nyilván majd vizsgálja a rendőrség, hogy ezek egyrészt miért kerültek fel az internetre” – tette hozzá Péterfalvi.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2013. február 23. 21:13
Ha valaki a privát levelezésemet, amiben gyaláztam ezt-azt, nyilvánosságra hozza, akkor büntethető vagyok? Ne vicceljünk már.
Soma
2013. február 23. 17:26
Már hogyis van? Ha létezik, akkor jogsértő? És, ha nem létezik? Akkor meg miről beszélünk?
Gobbi Hilda Páncéloshadosztály
2013. február 23. 11:58
Le vagyok fagyva! Az interneten egy rakás adat kering mindenkiről. A legégőbb az, amit az emberek saját maguk tesznek föl magukról. A tegnap született kiskutyától az aszony új mell-piercingjéig, a zsinagógabeli imádkozástól, a császár fürdőben való buzulásig minden, minden megtralálható . Erre jönnek egy ilyen listával meg az emberek jogaival, a kiszolgáltatott diákokkal, meg a gonosz Jobbikkal. Giccsparádé....!
Aromó
2013. február 23. 11:42
röhejes, ahogyan egy öt perces munkával hamisítható excel táblát hiteles forrásnak tekintik. Majd szépen az ATV a bíróságon megvédheti az álláspontját, és persze meg is nevezheti a forrását. Ha van neki olyan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!