Kossuth- és Széchenyi-díjak: emelkedhet a jutalom

2013. március 04. 12:32

Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága hétfői ülésén tárgysorozatba vételre és általános vitára alkalmasnak találta azt a törvénymódosító javaslatot, amely emelné a Kossuth- és Széchenyi-díjakkal járó pénzjutalom összegét.

2013. március 04. 12:32

Lázár János és L. Simon László (Fidesz) indítványozta az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságában, hogy a nettó névleges átlagkereset ötszöröséről hatszorosára emeljék a Kossuth- és Széchenyi-díjakkal járó pénzjutalom összegét. A bizottság hétfői ülésén tárgysorozatba vette, és általános vitára alkalmasnak ítélte a törvénymódosító javaslatot.

Az indoklás szerint a Nemzeti Ügyek Kormányának kiemelt céljai közé tartozik „a nemzetgazdaság és a nemzeti kultúra fejlődéséhez jelentős és egyedi teljesítményt nyújtó polgárok méltó, közmegbecsülést kifejező elismerése, hazánk szellemi és művészeti életének erősítése, világhírű kutatás-fejlesztésünk támogatása”. A módosító javaslat elfogadása esetén a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja adományozásával járó jutalmak összege is emelkedik, mert ezeket a törvény a Kossuth- és Széchenyi-díjhoz kötötten határozza meg.

A javaslatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, annak tárgysorozatba vételéről a bizottság három tartózkodás mellett döntött, általános vitára alkalmasnak pedig öt tartózkodás mellett találta.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. március 04. 14:22
Milyen kár, hogy meghalt .... http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1bik_J%C3%B3zsef
tóth mária
2013. március 04. 13:53
Szép napot baloskáim! Ezek vagytok Ti ! Én vagyok a Bajnai, ... - Emlékeztető "Én vagyok a bajnai, ti meg az ország barmai. Becenevem Libás gordon, engem őriz minden kordon. Barátom a gyurcsány feri, zsebünk ezért pénzzel teli. Nem fog rajtam semmi átok, a magasról tojok rátok. Lelkiismeretem nincsen, ez nekem a legfőbb kincsem. Nem lehet itt semmi gikszer, én lettem a főminiszter. Korlátlan a mi jogunk, ezzel élni is fogunk. Nektek viszont nincsen jog, megmondtam, hogy fájni fog. Bizony nagy a mi eszünk, tőled mindent elveszünk. Nekünk semmi nem elég, ki nem haver - csőcselék. Nem jött be a Pannon Puma? Majd bejön egy másik duma. Dübörög a gazdaságunk? A lábunkon alig állunk. A magyar sose haladhat, minket bárki meg ...... hat. És ha télen hideg lesz, ha megfagysz, megdöglesz. Azt mondod, hogy meghalsz éhen? Megtehetted volna régen. Majd kapsz sírodra virágot, mi eladjuk az országot. Az országból mehettek, külföldön tán ehettek. Helyetted majd lesz itt ember, Izraelből, mint a tenger. Nem kell nektek szaporodni, azok fognak sokasodni. A romákkal majd jóban lesznek, bajt, problémát lerendeznek. Remélem, hogy ránk szavaztok, na viszlát, szevasztok!"
celkereszt
2013. március 04. 13:31
Nem is lenne baj, csak ne kivénhedt hippiket jutalmazzanak.
Basiliscus
2013. március 04. 13:28
Tündérmeseországban így kell ötről a hatra jutni.Másnak nem sikerül egyről a kettőre sem, de az a hétköznapok részletkérdése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!