Nyárig marad posztján az USA magyarországi nagykövete

2013. március 05. 19:41

Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete nyárig marad budapesti posztján - erősítette meg a külképviselet kedden az MTI-nek az erre vonatkozó, diplomáciai forrásból származó washingtoni értesülést.

2013. március 05. 19:41

A nagykövetség mást nem közölt sem a nagykövet távozásának pontos időpontjára, sem a lehetséges utódra vonatkozóan.

A The Wall Street Journal című amerikai lap hétfőn arról írt, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően újraválasztási kampányának résztvevői, anyagi támogatói, ismert közéleti személyiségek, valamint bizalmasai közül nevez ki új nagyköveteket több jelentős posztra Barack Obama elnök.

Az Amerikai Külszolgálati Szövetség összesítése szerint Obama nagyjából ugyanolyan arányban küld nagykövetnek politikai kinevezetteket, és nem karrierdiplomatákat, mint elődei. Obama esetében a misszióvezetők 31 százaléka nem hivatásos külügyi alkalmazott.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2013. március 06. 17:14
" anyagi támogatói, ismert közéleti személyiségek, valamint bizalmasai közül nevez ki" Na, mán csak egy amcsi celeb hiányzik, bocs, közéleti személyiség...
imres
2013. március 06. 09:03
A múltkor lelkendezve mesélte, hogy meglátogatta a leszbikusok egyesületét. Majd a busójárásra csodálkozott rá. Nem bánom, hogy megy. Más kérdés, hogy valószínűleg ugyanilyen hülye jön helyette.
fogd a pénzt és kuss
2013. március 06. 07:44
kurv..ra fog hiányozni.....
ottapont
2013. március 05. 20:04
Talán még egy büszkeségmenet belefér miszisz kunilingusznak, utána tipli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!