A Puskás Stadionon belül épülhet az új nemzeti aréna

2013. április 23. 11:47

A világon is egyedinek számító eljárással épülhet meg a nemzeti futballaréna: „stadion a stadionban” koncepcióval, a Puskás Ferenc Stadionon belül készül majd el az új létesítmény.

2013. április 23. 11:47

A kormány döntése értelmében különleges, a világon is egyedinek számító eljárással épülhet meg a nemzeti futballaréna, ugyanis „stadion a stadionban” koncepcióval, a Puskás Ferenc Stadionon belül készül majd el az új létesítmény. Vígh László, a beruházásért felelős kormánybiztos keddi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a 65 ezer néző befogadására alkalmas stadion építése várhatóan a jövő év végén kezdődhet, és a tervek szerint 2017 végén kerülhet átadásra. A beruházás 70-90 milliárd forintba kerül.

A régi és az új stadion fala közötti gyűrűt beépítik, ide  edzőközpontokat, illetve üzleteket, kiszolgáló egységeket helyeznek el. A sajtóeseményen részt vett Giró-Szász András kormányszóvivő is, aki beszélt a Nemzeti Olimpiai Központ-beruházás további részeiről, többek között a Körcsarnok és a Millenáris Velodrom felújításáról, valamint a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok átépítéséről.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
párizsi
2013. április 23. 16:15
Mi a franc ez a hír? Remélem, hogy egy FIDESZ birka megérteti velem a lényeget!! "A Puskás Stadionon belül épülhet az új nemzeti aréna" A Puskás Stadion nem lesz egy egy aréna, vagy a Puskás Stadon az Aréna és azon belül épül valami? "017? Bezzeg Felcsúton, vagy Debrecenben már jövőre állni fog a stadion! Igaz, hogy csak 10 milliárd, de mit fognak ott tenni? Lesz Queen koncert, igaz ez nem reális felvetés! Lesz valami világ összefogási program? Hány ilyenen voltam, de most valahogy nem ez a fontos. Miért? Nem tudom, de tutira valaki megválaszolja, hogy a főváros miért értékelődik le?
Obulus
2013. április 23. 16:01
" A beruházás 70-90 milliárd forintba kerül." Remélem nem az adófizetők pénzéből, hanem vállalkozók, befektetők finanszírozzák.
dönci5
2013. április 23. 13:51
Ez aztán kurvára fontos, erre vannak tízmilliárdok.
Fahrenheit 451
2013. április 23. 13:44
"a 65 ezer néző befogadására alkalmas stadion építése várhatóan a jövő év végén kezdődhet, és a tervek szerint 2017 végén kerülhet átadásra. A beruházás 70-90 milliárd forintba kerül." 2017 végéig beleférhet az összes fidesz szavazó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!