IKSZ: Bajnai kínáljon segítséget a hazatérni akaró fiataloknak!

2013. április 10. 08:46

Az IKSZ arra kéri Bajnai Gordont, ne használja politikai eszközként a külföldre vándorolt fiatalokat, de ha már több év fáziskéséssel lemásolta az IKSZ kezdeményezését és üzeneteit, akkor kézzel fogható segítséget kínáljon a hazatérni akaróknak.

2013. április 10. 08:46

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség azt kéri Bajnai Gordontól, hogy ne használja a külföldön tapasztalatot szerző magyar fiatalokat politikai eszközként a „kormányellenes propagandájában”. Stágel Bence, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, a szervezet elnöke és Hollik István IKSZ-alelnök állásfoglalásában azt is kérte az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetőjétől, hogy mondja el, miért nem volt fontos számára ez a téma kormányázása idején annyira, hogy egyszer is beszéljen róla, és miért nem tett semmit miniszterként és miniszterelnökként a devizahitelezés túlburjánzása ellen. Sokan ugyanis a gazdasági válság miatt megnőtt törlesztőrészletek miatt voltak kénytelenek külföldön munkát vállalni – közölték.

Hozzátették: generációjuk számára természetes a világ megismerése, a külföldi tanulmányok, munkavállalás és tapasztalatszerzés. A migráció a közvélekedéssel szemben nem csak az új tagországok fiataljait érinti, hanem Európa minden országára jellemző. Az IKSZ szerint beszédes tény, hogy Londonban 300 ezer német és 140 ezer francia él. Még a litván bevándorlók is többen vannak, mint a magyarok – akik száma a hivatalos brit statisztikái szerint összesen 48 ezer főt tesz ki – írták, kiemelve: a számok tükrében elmondható, hogy a kivándorlás magyar vonatkozásait a hazai ellenzéki véleményformálók gyakran eltúlozza vagy magyar félremagyarázza.

Felidézték: az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség több éve foglalkozik a kérdéssel: ennek hatására indult el a Gyere Haza Program, mely segít a külföldön munkát vállaló fiataloknak a hazatérésben. Megjegyezték: ha már „több év fáziskéséssel lekoppintotta” az IKSZ által életre hívott kezdeményezés nevét és üzeneteit Bajnai Gordon, akkor lépjen a tettek mezejére és kínáljon kézzelfogható segítséget a hazatérést tervező magyar fiataloknak. 

Bajnai Gordon az ATV hétfői, Start című műsorában arról beszélt, hogy a legképzettebb, legvállalkozóbb kedvű magyar fiatalok „menekülnek el” az országból a reménytelenség elől, őket kell visszahozni. Beszámolója szerint londoni látogatásakor azt mondta, hogy a kormányprogramuk alcíme az lesz, Gyere Haza – Maradj Itthon. A fiatalokra van szükség, hogy ezt az országot ismét felvirágoztassák – fogalmazott.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!