Németh: A világnak szüksége van Európára

2013. április 22. 12:16

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint lényeges a szoros amerikai-európai szövetség, különösen biztonságpolitikai kérdésekben, mert a világnak Európára is szüksége van.

2013. április 22. 12:16
Az Egyesült Államok mindenképpen fontos alakítója a világ eseményeinek, de a szoros amerikai-európai szövetség is lényeges, különösen biztonságpolitikai kérdésekben, mert a világnak Európára is szüksége van – mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára egy a magyar-amerikai kapcsolatokról rendezett nemzetközi konferencián hétfőn.
 
Az államtitkár a Magyar Külügyi Intézetben tartott tanácskozáson kiemelte: az Egyesült Államok biztonságpolitikai szempontból ugyan Ázsia felé fordul, de gazdasági érdekei továbbra is Európához kötik. Európa és az Egyesült Államok gazdasági kapcsolatainak megerősítésében pedig a NATO komoly szerepet játszhat, hiszen a biztonság garantálása elengedhetetlen a versenyképességhez – mutatott rá.
 
Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet hangsúlyozta: Magyarország és az Egyesült Államok 20 éve fáradozik az erős kapcsolatok építésén, és ennek egyik legfontosabb eleme a katonai együttműködés.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
micream
2013. április 22. 12:58
ez nem fog tetszeni a baltásnak! inkább így kellett volna némethnek fogalmazni, hogy a világnak szüksége van orbánra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!