Raiffeisen: Növekedési fordulat előtt áll Magyarország

2013. április 25. 14:52

A bank elemzői szerint a kérdés már csak az, mikor és milyen lendülettel indul majd be a gazdaság, ezért az idei évre vonatkozó előrejelzésüket is stagnálásra változtatták.

2013. április 25. 14:52

A Raiffeisen elemzői szerint Magyarország növekedési fordulat előtt áll, a kérdés csak az, mikor és milyen lendülettel indul majd be a gazdaság, ezért a Raiffeisen elemzői csapata a korábbi 0,5 százalékos GDP-csökkenésről 0 százalékra, azaz stagnálásra változtatta az idei évre szóló növekedési előrejelzését.

Török Zoltán, a bank vezető elemzője az MTI-nek elmondta: kedvező esetben, ha például a mezőgazdaság egy átlagos évet érne el, akár 1 százalékos is lehetne a gazdasági növekedés. Kiemelte: mindeközben alacsony lesz az infláció, várhatóan a jegybank 3 százalékos inflációs célja alatt marad, ami lehetővé teszi az elmozdulást egy alacsonyabb szintű kamatkörnyezet felé.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!