Strukturális átalakítás jön a MÁV-nál

2013. április 01. 09:44

Folyamatban van a MÁV-csoportnál a vasúti pályaműködtetési tevékenység és személyszállítási terület egymástól független szervezeti keretek között való működésének kialakítása – közölte a MÁV Zrt. az MTI érdeklődésére.

2013. április 01. 09:44

A társaságok elkülönülése érdekében megtörtént az önálló pályaműködtető társaság bejegyzése NVP Zrt. néven, a cégbe gyakorlatilag tisztán a pályaműködtetési tevékenység fog átkerülni. Az ezzel kapcsolatos szakmai előkészületek a tervek szerint zajlanak, ugyanakkor a vállalatcsoport struktúraváltásához szükséges a finanszírozó bankok támogatása, egyes esetekben előzetes jóváhagyása – közölte a MÁV Zrt.

A tervezett átalakítás részleteiről még februárban tájékoztatta a MÁV az érintett bankokat, azóta több pénzintézet jelezte, hogy a döntést előkészítő elemzések a vártnál több időt igényelnek, egyes bankoknak – belső szabályzatuk szerint – anyavállalatukkal is egyeztetniük kell. A tényleges struktúraváltás a banki jóváhagyások megszerzését követően történhet meg, a vasúttársaság folyamatosan egyeztet a bankokkal – tájékoztatott a vasúttársaság.

A nemzeti vasúttársaságnál működő Központi Üzemi Tanács (KÜT) valamint érdekképviseletek véleményezés és konzultáció céljából megkapták a pályavasúti társaság Szervezeti és Működési Szabályzatának tervezetét, a KÜT-tel és a szakszervezetekkel folyamatosak a – részletekre is kiterjedő – egyeztetések – közölte a MÁV Zrt. az MTI érdeklődésére.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. április 01. 11:51
És visszaveszik a cargot, ami a lét hozz(t)a???
Felebarát
2013. április 01. 10:18
ez a legjobbna fizető része a vasútnak, nem?
jebuzita
2013. április 01. 09:49
Teljes őrültség! Mint a liberalizáció-dereguláció-privatizáció hármasa. Hamarosan eljön az az idő, amikor a teljes közhatalom piacosítva lesz, táptalajául az anarchiának...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!