Világnézetben rosszul, a régióban jól teljesített a BUX

2013. április 02. 16:59

A legrosszabbak között zárta az első negyedévet a BUX, de Közép-Európában így is a jobbak között van.

2013. április 02. 16:59

2013 első három hónapjában dollárban számolva az afrikai tőzsdék vitték a prímet, a Napi Gazdaság szerint a befektetők kezdik maguknak felfedezni a kontinenst. A legrosszabbak között ott van a BUX, bár a környező közép-európai piacokhoz képest még viszonylag jól teljesített.

A Bloomberg adatai szerint (dollárban számolva) a ghánai tőzsde GSE Composite Indexe - az év eleje óta - 42 százalékos emelkedéssel nyerte az első negyedév versenyét. A második - 25 százalékkal - a nairobi tőzsdeindex lett. Az első tízbe még olyan feltörekvő piacok kerültek, mint a fülöp-szigeteki, a laoszi vagy a vietnami tőzsde.

A BUX is bekerült a top-10-be, csak sajnos a lgerosszabbak közé, mivel dollárban 8,57 százalékot bukott az elmúlt három hónapban. Öröm az ürömben, hogy a régióban viszont kiemelkedően jól teljesített, mivel a lengyel WIG 20 12,86 százalékot, a prágai index pedig 12,42 százalékot esett, nem beszélve a szlovén tőzsdeindexről.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. április 02. 18:04
A BUX-nak világnézeti problémája van! :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!