Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A Jobbik szerint csalódást kelt az MNB növekedési hitelprogramja

2013. május 12. 13:23

A Jobbik szerint csalódást keltő átverésnek tűnik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramja, mert a magas hitelkeret igénybevételére nem a magyar kisvállalkozásoknak van szükségük, hanem a tőkeerős külföldi vállalatoknak.

2013. május 12. 13:23

Bár a kormányzati propagandafilmeken kétkezi munkát végző magyar kisvállalkozókkal népszerűsítik Matolcsy György hitelprogramját, nemrég döntöttek arról, hogy a hitel felső határát hárommilliárd forintra emelik. Nyilvánvaló, hogy ilyen hatalmas összegű hitelkeret igénybevételére nem a magyar kisvállalkozásoknak, hanem a nagy, tőkeerős és már eddig is olcsó hitelforrásokhoz jutó külföldi vállalatoknak van szüksége” – áll az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben.

Az ellenzéki párt szerint „a hazai cégekkel szemben a külföldi cégeket kedvezményező, kizárólag a külföldi vállalatokra alapozó matolcsysta gazdaságpolitika tehát töretlenül folyik tovább”. Eddig egyetlen olyan garanciális elemet nem említett sem a kormány, sem az MNB, amely arra utalna, hogy a bankok által jelenleg hitelképtelennek minősített magyar kisvállalkozások számára is megnyílna az alacsony kamatozású hitelhez jutás esélye – írták.

A Jobbik szerint a kormány stratégiai szerződéskötései is azt jelzik, hogy a Fidesz a magyar vállalkozások helyett kizárólag külföldi multinacionális érdekeltségekre alapozza gazdasági várakozásait, szinte kizárólag ezek a cégek élvezhették a kiemelt összegű, vissza nem térítendő támogatásokat is, ezzel szemben a magyar kis- és középvállalkozások továbbra is a túlélésükért küzdenek.
 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. május 12. 15:15
Semmi gond majd Bottyán megoldja!!!
Bábeli békák
2013. május 12. 15:02
A Szabó család 2648. adását hallották, kedves hallgatóink.
IgazságosIzomViktor.
2013. május 12. 14:27
A kisvállalkozásoknak előbb piacra van szükségük,meg kiszámítható gazdasági körbyezetre,aztán lehet kölcsönöket felvenni,fejleszteni.Hogy a kezükbe adnak pár milliót,tízmilliót,és csak állnak vele,mint f.sz a lakodalomban,attól nincsen fellendülés.
next mindig élni fog 7
2013. május 12. 14:18
Nácik! Mi a fontos nektek? Az, hogy legyen fejlődés és ezzel új munkahelyek? Tudjátok e, hogy Magyarországon a munkavállalók többsége magyar! Mi ellen vagytok? A munkahelyek, vagy a fejlődés ellen? Nem értelek titeket náci férgek! De nem is nagyon akarom a buta és teljesen magyarellenes véleményeiteket megérteni, mert ti vagytok a jobbik! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!