Dobozonként 175 forintot lehet spórolni a feketepiaci cigin

2013. május 15. 09:52

Az utcán jóval olcsóbban lehet cigihez jutni, mint a boltokban – ezen állítás igazságtartalmát tesztelte a 444.

2013. május 15. 09:52

A 444 stábja arra volt kíváncsi, valóban olcsóbban lehet-e a feketepiacon dohányárut vásárolni, ezért piros Marlboroval tesztelték az utcai cigarettavásárlást.

A Boráros téren az egyik árus elmondta nekik, megdrágult a cigaretta, de még így is sikerült olcsóbban beszerezni, mintha boltban vásárolták volna. „Jó, gyere ide már. Itt szoktak lenni a nyomozók, tudod” – óvatoskodott az árus, aki elárulta, hogy a közelmúltban „elfogták” már egyszer. „Három karton elvették” – mondta, de nagyobb baja nem esett. „Isten őrizz, tudod, ebből élek én is” – tette hozzá. Végezetül felajánlotta segítségét: ha bármi kell, megszerzi. „Mi kell, pisztoly, fegyver, kokain?” – tette fel a kérdést.

A videóból kiderült az is, hogy ugyan 2005 óta 20 százalékkal csökkent az illegális dohánykereskedelem aránya, de 2011-ről 2012-re ismét növekedésnek indult, idén akár elérheti a tíz százalékot is. Nem csoda, hiszen a 444 stábja dobozonként 175 forinttal olcsóbban vette a piros Marlborót.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mundr
2013. május 16. 09:14
Ez a 444 másról sem szól csak erről a trafik mutyiról. Az ilyenekre ott a vastagbőr stb. Ezért portált létrehozni 15 dolgozóval... hát biztos nincs mögötte politikusi tőke :)
OmegaMale
2013. május 16. 08:19
"Dobozonként 175 forintot lehet spórolni a feketepiaci cigin" Sőt, le is lehet érte ütni a másikat, akkor még olcsóbb... De mindkettő bűncselekmény. A Kádár-korszak a 91-es évek librális ősbűne, hogy kvázi béren kívüli juttatásként eltűrte az effajta mini-mutyizást. Ez a fajta okoskodás lett a magyar gazdaság és munkamorál rákfenéje, innen ered az adóelkerülés virtusként való megítélése, a kötelességek alól való kicsusszanás. Biztos sokan emlékeznek még arra az időre, amikor balekként tekintettek arra, aki annyira *életképtelen* volt, hogy nem tudta megúszni a sorozást...
hátakkor
2013. május 15. 22:27
És még többet lehet spórolni, h rá sem kapsz a cigire..
next mindig élni fog 7
2013. május 15. 21:18
Droidok! Kipattant egy hír, hogy a dohányboltokat a pályázati előírásoknak megfelelően csak egy helyről lehet beszerezni nem olcsón! Véletlenül ez a cég Lézer Jani városából való! Aztán keresem a boltokat, de letiltották őket, vagy magukat! Egyre szebb a buli! A gugliba toljátok be ezeket a kereső szavakat! dohányboltok berendezés Ki tud egyet is megnyitni? Vicc? Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!