Heti Válasz: A „Soros-hálózatot” kritizálta Roger Scruton

2013. május 29. 15:28

Az angol filozófus a „Soros-hálózatnak” tudja be a Magyarországgal kapcsolatos negatív kritikákat és úgy véli, valóban van összeesküvés Magyarország ellen. Minderről a Heti Válasznak adott interjújában beszélt.

2013. május 29. 15:28

A május 30-án megjelenő Heti Válaszban olvasható interjújában Roger Scruton szerint a Soros-hálózat okolható a Magyarországgal kapcsolatos negatív véleményekért. Az angol filozófus úgy véli, Soros „be van oltva a nacionalizmus ellen, ami érthető, ha figyelembe vesszük a zsidó örökséget.” A túlzó kritikákra Scruton Haraszti Miklóst hozta példaként, aki szerinte olyan képet festett Magyarországról, hogy itt félni kell, illetve „bakancsok csattognak az utcákon”. A filozófus úgy gondolja, fasizálódással vádolják hazánkat, ami „szégyenletes”.

Scruton úgy gondolja, valóban van összeesküvés Magyarország ellen, amely a nemzetközi médiában felbukkanó elfogult baloldaliaknak köszönhető. A filozófus hozzátette: országon kívüli ellenzékké váltak az országot a nemzetközi médiában fasizálódó diktatúraként beállító közszereplők, ami „illegitim hatalomgyakorlásnak” nevezhető szerinte.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. május 29. 18:13
a soros konspiráció legjobb ellenszere pedig közismerten az, hogy magas labdákat adogat neki a kerényi kommandó és egyéb forradalmi brigádok az unortodoxia tükrében
GV0917
2013. május 29. 16:50
Nagyon ajánlom Roger Scruton cikkét! Lenullázza a komcsik és liberek leszóllásait,hogy "összeesküvés csak a jobboldal fantazmagóriája".Mit is ír? Talán van olyan komoly tényező, mint mondjuk az orákulumnak számító HVG, vagy a ballibek renegát ellenpápája,Paul Lendvai. Tehát ő így látja: "Angliából nézve úgy látom, létezik ilyen összesküvés./a Soros vonal/ Itt jönnek az ösztöndíjak és azok következményei. ..", s a nyugati világban meglévő privilégiumaikat arra használják,hogy ORSZÁGON KÍVÜLI ELLENZÉK legyenek....Szerintem ez illegitim hatalomgyakorlás..." Szóról szóra bejött! Charles Gati és társai....Ms Clinton, Soros stb.
kamasuka
2013. május 29. 16:19
"segíteni kell a szegények és a romák felzárkózását" mondták Brüsszelből. Mindezt a rezsicsökkentés helyett. Nos Brüsszelnek: a jó qurva anyátokat!
pierre bayle
2013. május 29. 16:02
Én mindig tudtam, hogy Scruton egy fasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!