MSZP: Bérlakásprogram kellene a devizahiteleseknek

2013. május 09. 11:34

Az MSZP szerint nem megoldás a devizahitelesek problémáira, ha a bajba jutott embereket összeköltöztetik, egykori munkásszállókon, laktanyákban helyezik el. Korózs Lajos szerint olyan bérlakásprogramot kellene indítani, amely élhető környezetben biztosít lakhatást a bajba jutott devizahiteleseknek.

2013. május 09. 11:34

A Blikk hétfőn írt arról, hogy az elmúlt hetekben felmérték az állami tulajdonú lakásokat és lakáscélra is átalakítható ingatlanokat, hogy mely épületeket érdemes átadni a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-nek. Ezek között kollégiumok és közösségi szállók is találhatók.

Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kedden elmondta, alternatív lehetőségeket kínálnának azoknak a nehéz helyzetbe jutott devizahiteleseknek, akik már bérlőként laknak korábbi ingatlanukban, de a rezsit így sem tudják fizetni: felajánlják nekik, hogy kisebb, illetve alacsonyabb komfortfokozatú lakásba költözzönek. Jelenleg 305 ilyet vizsgálnak.

Az MSZP-s Korózs Lajos erre reagálva azt mondta: az ócsai lakóparkhoz hasonlóan ez sem jelentene megoldást a devizahitelesek problémáira, ugyanis nem segítség, ha azonos problémával küzdő embereket egy „kaszárnyába” költöztetnek össze. Hozzátette: több mint 150 ezer család nem tudja három hónapnál hosszabb ideje törleszteni a hitelét. Azt kérdezte, kinek az érdeke, hogy az eszközkezelő programjában részt vevőket kiköltöztessék otthonukból. A pangó lakáspiacon ugyanis nem fogják tudni eladni az ingatlanokat, azok üresen állnak majd.

Korózs Lajos kifejtette: volt munkásszállók és elhagyott laktanyák átalakítása helyett olyan bérlakásprogramot kellene indítani, amely élhető környezetben biztosít lakhatást a bajba jutott devizahiteleseknek. Bírálta a kormány eddigi intézkedéseit, mondván, hogy az árfolyamgáttal csak a jogosultak harmada kíván élni, a végtörlesztést csak a jómódúak vehették igénybe, az ócsai lakóparkba pedig mindössze húsz család költözhet be az első körben.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trust
2013. május 09. 14:36
"mszp_berlakasprogram_kellene_a_devizahitele-seknek" Általam egyáltalán nem tisztelt mszp, nem kellett volna engedni a bankoknak, hogy ezt tegyék az emberekkel! Ezek után javaslom, hogy fogják be a pofájukat, ne osszák az észt, mert nicsen alapjuk! Emlékezem rá, hogy hány állami bérlakás volt a városunkban és az országban, amit maguk "k-rva ügyesen megvettetek az emberekkel, hogy dagadjon a pénztárcájuk még jobban. Ezzel előhozakodni merő pofátlanság!
bigyomail
2013. május 09. 12:29
Nem, kedves MSZP. Bárlakások kellettek volna (nem állami, hanem magán) a válság előtt és akkor nem lenne eladósodva a fél ország azért, mert sajátot vett, holott azt nem engedhette volna meg magának. Kik is voltak kormányon akkoriban?
hátakkor
2013. május 09. 12:25
mszp megint lemaradt pár évet.. 2010-ben elhajtották őket, pedig még annyi ötletük lett volna!
nyugalmazott tanár
2013. május 09. 12:19
Mi történhetett a maszopnál? Megszólalt a vekker? 6-8 évvel ezelőtt kellett volna okosnak lenniük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!